Οι Prodigy ανακοινώνουν το πρώτο Nτοκιμαντέρ τους.

Written by on 05/03/2021

image_print

Δυο χρόνια πέρασαν από την μέρα που ηλεκτρονική μουσική σκηνή αποχαιρέτισε έναν από τους πρωτεργάτες της, τον Keith Flint, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Έσσεξ, στις 4 Μαρτίου του 2019. Ήταν ένας άνθρωπος πρωτοποριακός για την εποχή του, αντισυμβατικός ,εκκριτικός . Πάντα θα θυμόμαστε το χαρακτηριστικό, εκκεντρικό παρουσιαστικό του αλλά και την έντονη ενέργεια του στην σκηνή.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η εκκεντρική παρουσία του στις ζωντανές εμφανίσεις, ήταν ο εαυτός του και όχι ένας χαρακτήρας και ότι “παρακινείται από την αδρεναλίνη και την υπέροχη μουσική”. Πάντα δήλωνε πως :“Απολαμβάνω το να μπορώ να εκφράζομαι απόλυτα…” Σε αντίθεση με το ενεργητικό, και ενίοτε το επιθετικό επί σκηνής καλλιτεχνικό του προφίλ, ήταν γνωστός για την ευγενική του φύση, την καλοσύνη, και τη γενναιοδωρία του.

Ήταν ο άνθρωπος που στεκόταν πίσω από το μικρόφωνο των Prodigy, το βρετανικό, θρυλικό, rave συγκρότημα ,σήμα κατατεθέν της γενιάς των 90s , το οποίο ποτέ δεν φοβήθηκε να πάει κόντρα στο κοινωνικό κατεστημένο. Αναδείχθηκαν στην underground rave σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έκτοτε έλαβαν παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Η μουσική τους περικλείει διάφορα είδη όπως rave, hardcore techno, industrial, jungle,breakbeat, αλλά και ηλεκτρονική rock και big beat μουσική, συνδυασμένη με punk στοιχεία .

Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Brit, τρία MTV Video Music Award, δύο βραβεία Kerrang!, πέντε MTV Europe Music Awards και δύο υποψηφιότητες για Grammy. Επίσης έχουν πουλήσει περίπου 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.


Οι Liam Howlett και Maxim, τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος , ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με τον σκηνοθέτη Paul Dugdale για την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ που αφορά την καριέρα και την ιστορία των Prodigy. Το ντοκιμαντέρ θα είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο τραγουδιστή και χορευτή Keith Flint και παράγεται από την Pulse Films.

Αυτό που πρόκειται να δούμε, θα είναι «τόσο άγριο όσο το συγκρότημα», σύμφωνα με τον Dugdale. «Θέλουμε οι θεατές να φύγουν από τον κινηματογράφο, όπως μόλις βγήκαν από ένα roller-coaster»,πρόσθεσε ο σκηνοθέτης. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ, όμως ξέρουμε πως οι Prodigy δεν απογοητεύουν ποτέ τις προσδοκίες μας!

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Good Life

08:00 10:00

 Current show

Good Life

08:00 10:00