Οι δισκογραφικές κυκλοφορίες του Οκτωβρίου

Written by on 02/10/2021

image_print

Αισίως μπαίνουμε στον 10ο μήνα του 2021, και όπως είχαμε τονίσει στα προηγούμενα άρθρα, η καλή μουσική δεν σταματά να αναπαράγεται, ανεξάρτητα από τη κρίση που περνάμε αυτό το καιρό. Αρκετοί καλλιτέχνες έχουν προγραμματίσει να κυκλοφορήσουν καινούργιες μουσικές δουλειές τους μέσα στο 2021, αλλά ας δούμε μαζί τους δίσκους που θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Οκτώβριο.

James Blake – Friends That Break Your Heart

Πρόκειται για την 5η δισκογραφική δουλειά του Βρετανού καλλιτέχνη, ο οποίος επανέρχεται μετά από 2 χρόνια, όταν δηλαδή κυκλοφόρησε το Assume Form το 2019. Το Friends That Break Your Heart επρόκειτο να κυκλοφορήσει αρχικά στις 10 Σεπτεμβρίου, ωστόσο εξαιτίας του Covid-19 υπήρξαν καθυστερήσεις στη φυσική παραγωγή των αντιτύπων, και μεταφέρθηκε για τις 8 Οκτωβρίου. Από το άλμπουμ κυκλοφόρησαν ως singles το Say What You Will, το Life Is Not The Same, και το Famous Last Words.

Culture Of Digital Elegance – No Excuses

Η Αθηναϊκή electronic-rock μπάντα επανέρχεται με νέα δισκογραφική δουλειά μετά από 8 χρόνια, και το EP album Machine το 2013, ενώ θα αποτελέσει μόλις τη 2η full-lenght δισκογραφική δουλειά, μετά από το ομώνυμο Culture Of Digital Elegance το 2008. Το No Excuses θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου, και θα συμπεριληφθούν τα 4 τελευταία singles που κυκλοφόρησαν οι Culture Of Digital Elegance: No Excuses (2019), Stain (2020), City Polluted (2020), & Words (2021).

Coldplay – Music Of The Spheres

2 χρόνια μετά από τη κυκλοφορία Everyday Life (2019), οι Coldplay επανέρχονται με νέα δισκογραφική δουλειά, που θα αποτελέσει την 9η στη καριέρα τους. Το Music Of The Spheres θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου, κι έχει ως singles το Higher Power, το My Universe (ft. BTS), και το Coloratura.

Within Progress – INNER

Πρόκειται για την πρώτη full-lenght δισκογραφική δουλειά για την progressive/altenative metal μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Οι Within Progress έχουν στο ενεργητικό τους το EP album Oceans Of Time το 2018, και το ορφανό single Need More το 2019. Το INNER θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου, κι έχει ως singles το Hidden Wound, το Destructional, και το Absolute Circle.

Duran Duran – Future Past

Η θρυλική new wave μπάντα από το Μπέρμινγχαμ, επανέρχεται δισκογραφικά μετά από 6 χρόνια, και πιο συγκεκριμένα μετά από το Paper Gods το 2015. Το Future Past θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου, και θα αποτελέσει το 15ο άλμπουμ για τους Duran Duran. Από το άλμπουμ έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα το Invisible, το More Joy! (feat. CHAI), το Anniversary, και το Tonight United.

Dream Theater – A View From Top Of The World

Οι Αμερικανοί progressive metallers επανέρχονται δισκογραφικά μετά από 2 χρόνια, όταν και κυκλοφόρησαν το Distance Over Time. Το A View From Top Of The World θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου, και θα αποτελέσει τη 15η δισκογραφική δουλεία των Dream Theater. Από το εν λόγω άλμπουμ κυκλοφόρησαν μέχρι τώρα ως singles το The Alien, και το Invisible Monster.

Lana Del Rey – Blue Banisters

Πάνε δεν πάνε 7 μήνες από τότε που κυκλοφόρησε το Chemtrails Over The Country Club, η Lana Del Rey κυκλοφορεί άλλο ένα άλμπουμ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, και μάλιστα την ίδια χρονιά. Το Blue Banisters θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου, και θα αποτελέσει το 8ο άλμπουμ για την Αμερικανίδα τραγουδίστρια. Από το επερχόμενο άλμπουμ, κυκλοφόρησαν ως singles το Text Book, το ομότιτλο Blue Banisters, το Wildflower Wildfire, και το Arcadia.

Ed Sheeran – = (Equals)

Ακόμη και σ’ αυτό το άλμπουμ, ο Ed Sheeran επιμένει μαθηματικά ως προς το τίτλο του άλμπουμ. Έπειτα από το + (Plus) το 2011, το × (Multiple) το 2014, και το ÷ (Divide) το 2017, το = (Equals) είναι το 4ο άλμπουμ που ακολουθεί το μοτίβο του Άγγλου καλλιτέχνη, ενώ παράλληλα είναι και το 4ο στη καριέρα του. Θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου, κι έχει ως singles το Bad Habits, και το Shiver.

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current showCurrent show