Οι Βέλγοι καλούνται να τρώνε τηγανητές πατάτες δύο φορές την εβδομάδα

Written by on 28/04/2020

image_print

Να αυξήσουν την εβδομαδιαία κατανάλωση τηγανητής πατάτας καλούνται οι Βέλγοι εν μέσω κορονοϊού.

Σύμφωνα με το CNBC, περισσότεροι από 750.000 τόνοι πατάτας κινδυνεύουν να πεταχτούν, καθώς λόγω του κορονοϊού η ζήτηση για το «εθνικό πιάτο» της χώρας έχει μειωθεί,με τα εστιατόρια και τα μπαρ να παραμένουν κλειστά.

Ο Romain Cools, γενικός γραμματέας της βελγικής βιομηχανίας Belgapom, δήλωσε στο CNBC ότι περίπου 750.000 τόνοι πατάτας, αρκετοί για να γεμίσουν 30.000 μεγάλα φορτηγά, πιθανότατα δεν θα υποστούν επεξεργασία λόγω της πανδημίας. Το ζήτημα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της ζήτησης στον τομέα της κατεψυγμένης πατάτας, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 75% της επεξεργασίας πατάτας του Βελγίου.

«Συνεργαζόμαστε με τα σούπερ μάρκετ για να δούμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία ζητώντας από τους Βέλγους να τρώνε πατάτες, ειδικά κατεψυγμένες πατάτες, δύο φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού», δήλωσε ο Cools.  «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αποφύγουμε τη σπατάλη τροφίμων, γιατί κάθε χαμένη πατάτα είναι απώλεια» πρόσθεσε.

Το υπόλοιπο 25% της βιομηχανίας, που περιλαμβάνει την παραγωγή φρέσκων πατατών και προϊόντων σνακ, τα πήγε αρκετά καλά όπως  λέει ο ίδιος, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μαγειρεύουν και στο σπίτι.

Πριν από την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Cools η πορεία του κλάδου ήταν καλή, όπως και οι εξαγωγές. «Στα μέσα Μαρτίου ήρθε η κατάρρευση. Η τιμή της πατάτας έπεσε από τα 135 ευρώ ανά τόνο στα 15 ευρώ ανά τόνο» συμπλήρωσε.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Larry’ s House

10:00 12:00

 Current show

Larry’ s House

10:00 12:00