Νυμφόπετρες: Ενα μαγικό τοπίο κοντά στη Θεσσαλονίκη

Written by on 25/02/2020

image_print

Λίγα χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη δίπλα στη λίμνη Βόλβη βρίσκεται το χωριό των 609 κατοίκων, η Νυμφόπετρα.

Ένας καταπράσινος και ιδιαίτερα όμορφος προορισμός για ημερήσιες αποδράσεις.

Ο ιδιόμορφος αυτός γεωλογικός σχηματισμός των ασβεστολιθικών βράχων έχουν προκαλέσει πολλούς θρύλους  σχετικά με την ύπαρξη τους.
Οι «αινιγματικές» Νυμφόπετρες έχουν ανακηρυχθεί μνημείο της φύσης.

Σύμφωνα με αυτούς τους θρύλους, οι Νυμφόπετρες ήταν το ζευγάρι και οι καλεσμένοι ενός γάμου, που μαρμάρωσαν μετά την κατάρα της μητέρας που δεν ήθελε το γάμο της κόρης της.  Μάλιστα, το σημείο πλέον προτιμούν πολλοί νεόνυμφοι για τις φωτογραφίες τους.

Μια άλλη εκδοχή θέλει τις Νυμφόπετρες να είναι μια ομάδα από κυνηγούς οι οποίοι ενώ αναζητούσαν θηράματα συνάντησαν τυχαία μια παρέα από νύμφες του δάσους οι οποίες λούζονταν στα κρυστάλλινα νερά μιας πηγής. Οι άνδρες έμειναν εκστατικοί παρακολουθώντας το θέαμα, αλλά η θέα Άρτεμις που τους αντιλήφθηκε εξοργίστηκε τόσο με την ασέβειά τους ώστε τους πέτρωσε στο σημείο που στέκονταν.

Σύμφωνα με  τους επιστήμονες οι βράχοι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα φυσικό φαινόμενο. Το φαινόμενο καταγράφει την έντονη γεωλογική δραστηριότητα της περιοχής κατά τη διάρκεια της γεωλογικής της εξέλιξης και της διαγένεσης των πετρωμάτων που συγκροτούν το υπόστρωμα της περιοχής. Το πέτρωμα που συγκροτεί του ιδιόμορφους όρθιους σχηματισμούς βράχων ονομάζεται τραβερτίνης.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Joy

22:00 23:59

 Current show

Joy

22:00 23:59