Μπουκάλι μπίρας φτιαγμένο αποκλειστικά από χαρτί

Written by on 21/04/2020

image_print

Τη νέα της οικολογική πρόταση παρουσίασε πρόσφατα η ζυθοποιία Carlsberg, που περιλαμβάνει τη δημιουργία πρωτότυπων μπουκαλιών μπίρας φτιαγμένα αποκλειστικά από χαρτί.

Με στόχο να μειώσουν τη σπατάλη και τις εκπομπές άνθρακα, παρουσίασαν πρόσφατα δύο προσχέδια μπουκαλιών. Το νέα μπουκάλια είναι φτιαγμένα από ίνες ξύλου βιώσιμης προέλευσης και εσωτερικά έχουν μία επικάλυψη που τους επιτρέπει να γεμίζουν με υγρό. Ειδικότερα, το πρώτο έχει λεπτό φιλμ από ανακυκλωμένο PET (πλαστικό πολυμερές υλικό) και το δεύτερο φιλμ από 100% PEF ή αλλιώς φουρανδικαρβοξυλικό πολυαιθυλένιο που είναι μία απολύτως φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική.

Όπως διαβάζουμε στον Independent, τα νέα αυτά μπουκάλια θεωρούνται πιο φιλικά προς το περιβάλλον από τα γυάλινα ή τα αλουμινένια κουτάκια που χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα οι ζυθοποιίες. Ο λόγος είναι ότι η πρώτη ύλη παράγεται με βιώσιμο τρόπο.

Φιλοδοξία της Carlsberg είναι μέχρι το 2030 να έχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα ζυθοποιεία και μείωση του αποθέματος του CO2 κατά 30% και σε αυτό, θα συμβάλλουν σημαντικά και τα μπουκάλια χωρίς πολυμερή. Βέβαια, θα χρειαστεί να περάσουν μερικά ακόμη χρόνια μέχρι να κυκλοφορήσουν στην αγορά τα νέα μπουκάλια.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59