Για το μοσχαράκι

Υλικά
1.400gr μοσχάρι χτένι
2 κρεμμύδια
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
1 κονσέρβα καλαμπόκι
Μαϊντανό
800 gr μανιτάρια
250 ml κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας και αφού το σοτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι σε χοντρά φετάκια,τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε το κρέας και λίγο από το ζωμό που έβρασε το κρέας και το καλαμπόκι. Μόλις πάρει την πρώτη βράση προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σβήνουμε το μάτι.

Για το ρύζι

Υλικά
1 μεγάλο ποτήρι ρύζι κίτρινο για πιλάφι
1/4 του ποτηριού κριθαράκι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2,5 ποτηριά από το ζωμό του κρέατος (μοσχάρι)
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και το κριθαράκι και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει καφέ χρώμα, έπειτα ρίχνουμε το ρύζι, το ζωμό από το κρέας, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Πηγή

Διαβάστε ακόμη:  Μοσχαράκι στιφάδο