Μια ματιά σου μόνο φτάνει

Written by on 08/06/2021

image_print

Δεν υπάρχει λογική σε αυτό, το μόνο που είδα ήταν τα μάτια σου. Αμυδρά λίγο την υπόλοιπη μορφή σου, αλλά σχεδόν αδιάφορα. Στο πρώτο κοίταγμα, δεν είδα τι βλέπω, μέχρι την δεύτερη αστραπιαία ματιά που κοκάλωσα. Ήθελα να μιλήσω αλλά το στόμα μου δεν συνεργαζόταν . Αυτά είναι από εκείνα τα σχεδόν ανεξήγητα θαύματα που εκείνη την στιγμή δεν ξέρεις τι συμβαίνει.

Με ρώτησε μια μέρα ένας άνθρωπος, πώς διαλέγουμε άνδρα. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, απλά είναι αυτό το κάτι. Στην έρευνα για το ποιος ήταν, όλοι όπως πάντα, λέει το κοντό του και το μακρύ του. Ποτέ κανείς έξω από τα δόντια κουβέντες. Ζήλια παντού. Όσο αυτοί μου λέγανε για τα 1000 κακά του, εγώ εκεί, στην δική μου πραγματικότητα. Μου άρεσε αυτό που είδα, και όλα τα άλλα ήταν περιττά. Όλες οι προσπάθειες για την μείωση της εικόνας σου στα μάτια μου, αντιθέτως με προκαλούσαν πιο πολύ.

Όλοι ψάχνουν μια δικαιολογία, μια εξήγηση για τα πάντα. Δεν υφίσταται αυτή η παρανοϊκή αντίληψη, τα συναισθήματα να έχουν εξήγηση. Εστιάζουμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που όντως μας κίνησε αρχικά το ενδιαφέρον.  Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα ότι όλα στην ζωή μας προκύπτουν από ένα αστραπιαίο συναίσθημα.

Μου σχολιάσανε τα πάντα, εκτός από αυτόν σαν παρουσία. Εκτός από αυτό που είναι σαν άνθρωπος, ένας άνθρωπος που άσχετα αν έχει καταλάβει πως λειτουργεί η ζωή, αυτός ζει την ζωή του μαχόμενος για οτιδήποτε τον ευχαριστεί και τον ικανοποιεί. Λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν στην ζωή τους να παραμερίσουν τις απόψεις των άλλων, ζώντας ξεκάθαρα για τους ίδιους.

Το πιο συναρπαστικό στην συνάντηση αυτού του ανθρώπου, ήταν η ντροπαλότητα και ο σεβασμός απέναντι σε άγνωστα πρόσωπα , που για έναν τόσο κραυγαλέο χαρακτήρα, αυτή η συμπεριφορά δεν είναι και το πιο σύνηθες. Μια ύπαρξη που κοιτάζει ξεκάθαρα τον εαυτό του, χωρίς να μιζεριάζει τον πολύτιμο χρόνο του με την κλάψα των γύρο.  

Αδύνατον μια τέτοια παρουσία στον χώρο να περνάει απαρατήρητη, και κυρίως όταν ο καθρέφτης της ψυχής μιλάει από μόνο του. Σε καθηλώνουν σαν μαχαίρια στον τοίχο, και δεν θα παραπονεθείς κιόλας. Τίποτα πιο ξεκούραστο σε μια τρελή καθημερινότητα, από δύο μάτια που τα κοιτάς και γαληνεύει η ψυχή σου. Που τα κοιτάς και χαίρεσαι χωρίς να ξέρεις γιατί.

Η εκμετάλλευση τέτοιων περιστατικών χωρίς να χάνουμε το νόημα, είναι το απόλυτο φάρμακο για όποιον βλέπει το όμορφο σε οτιδήποτε.    

Ιωάννα Γκαβριλίου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

 Current show