Μελιτζάνες μελωμένες στο φούρνο με σάλτσα, φέτα και άλλα τυριά

Written by on 11/02/2020

image_print
Υλικά
3 μελιτζάνες κατά προτίμηση φλάσκες.
½ φλυτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
6 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 φλυτζ. τσαγ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι στο multi. Τρίψτε τις ντομάτες στον τρίφτη. Ψιλοκόψτε τον μαιντανό και το σκόρδό
Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες στρόγγυλες πάχους ενός εκατοστού.
Προθερμάνετε το γκριλ. Στρώστε το ταψί της κουζίνας με λαδόκολα και αραδιάστε τις φέτες της μελιτζάνας, σε μονή στρώση, τη μία δίπλα στην άλλη.
Με ένα πινέλο αλείψτε την επιφάνειά τους με λίγο από το λάδι και ψήστε τις για 4-5 λεπτάκια στο γκριλ. Βγάλτε τις και αφήστε τις σε μιαν άκρη.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αχνίστε το κρεμμύδι μαζί με την πρέζα της ζάχαρης ώσπου να γυαλίσει.
Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, το αλατάκι και ανακατέψτε. Αφήστε την σαλτσούλα να βράσει ώσπου να πήξει ελαφρώς και κλείστε το μάτι.
Ρίξτε το 1/3 της σάλτσας σε ένα ταψί ή άλλο ρηχό σκεύος και απλώστε σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετείστε τις μισές μελιτζάνες τη μία δίπλα στην άλλη.
Ρίξτε το άλλο 1/3 τις σάλτσας, λίγο ψιλοκομμένο σκορδάκι,τον μισό μαϊντανό και τη μισή τριμμένη φέτα.
Στρώστε και τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Απλώστε το τελευταίο 1/3 της σάλτσας, το σκορδάκι τον μαϊντανό και την φέτα και βάλτε το σκεύος στο φούρνο.
Αφήστε το να μαγειρευτεί για 30-35 λεπτάκια ανάλογα με τον φούρνο ώσπου να αναμειχθούν τα υλικά οι μυρωδιές και οι γεύσεις, να μελώσουν οι μελιτζάνες και σερβίρετέ το ζεστό η κρύο. Αν βάλετε και λίγες τηγανητές πατατούλες από δίπλα και φρέσκο ψωμάκι τότε θα κάνετε ένα γεύμα ανεπανάληπτο!

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show









 



Current show