Μεγαλώνει ο άνθρωπος μικραίνει ο κύκλος

Written by on 24/05/2020

image_print

Όσο μεγαλώνουμε μαθαίνουμε να είμαστε επιλεκτικοί

Είναι καλό να είσαι κοινωνικός και να συναναστρέφεσαι πολλούς ανθρώπους. Έτσι μαθαίνεις περισσότερα, ανταλλάσσεις περισσότερες απόψεις, έχεις αρκετά ερεθίσματα και αρκετά παραδείγματα ζωής. Διασκεδάζεις περισσότερο, έχει πολλές επιλογές για μια βόλτα και άλλα πολλά οφέλη.

Ο κλοιός στενεύει

Το να έχεις πολλούς γνωστούς,έχει τεράστια διαφορά από το να έχεις πολλούς φίλους

Η λέξη φίλος δεν είναι λέξη απλή

Φίλος είναι αυτός που μοιράζεσαι μαζί του όχι μόνο έναν καφέ, ένα αστείο, κοινά ενδιαφέροντα. Φίλος είναι αυτός που είναι μαζί σου στις πίκρες και στις δυσκολίες και όχι μόνο τις χαρές. Φίλος είναι αυτός που σου δίνει τον ώμο του να ακουμπήσεις, που είναι για σένα πάντα εδώ. Που σ’ αγαπάει γιαυτό που είσαι. Το να έχεις έστω και έναν μόνο τέτοιο άνθρωπο στη ζωή σου, έχει πολλή μεγαλύτερη αξία από το να έχεις χιλιάδες γνωστούς.

Όσο μεγαλώνεις, μίκρυνε τον κύκλο

Δεν έχω γνωρίσει στη ζωή μου προσωπικά ανθρώπους που έχουν πολλούς πραγματικούς φίλους. Αλλά ακόμα και αν υπάρχουν με τα χρόνια αλλάζουμε. Εμείς,οι υποχρεώσεις, οι προτεραιότητές μας. Οι περισσότεροι είχαμε στην εφηβεία μια μεγάλη παρέα. Δυστυχώς όμως όσο μεγαλώνουμε χανόμαστε. Και η πικρή αλήθεια, κάποιες φορές χανόμαστε συνειδητά.

 Όσο μεγαλώνουμε εξελίσσεται η αντίληψή μας, ο τρόπος που βλέπουμε τη ζωή και τους ανθρώπους. Καλώς η κακώς συνειδητοποιούμε πως αυτοί που πραγματικά αξίζουν να έχουν θέση στη ζωή μας, είναι πολύ λιγότεροι από αυτό που φανταζόμασταν στην εφηβεία μας με τις εφηβικές παρέες που πιστεύαμε πως θα είχαμε για πάντα.

Λίγοι και καλοί

Επέλεξε αυτούς που θέλεις να είναι στον περίγυρό σου και μην νιώθεις καθόλου άσχημα ακόμα και αν δεν ξεπερνάν τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η ποιότητα και η ποσότητα δεν συμβαδίζουν ποτέ….

Ερμιόνη Ταυλαρίδου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

So Simply Unique

00:00 02:00

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

So Simply Unique

00:00 02:00