«Μαμά», η ομορφότερη λέξη ολόκληρου του κόσμου!

Written by on 10/05/2020

image_print

Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά… Δεν είναι απλά η πιο γλυκιά και όμορφη λέξη του κόσμου, αλλά και η λέξη που το άκουσμά της σε γεμίζει τρυφερότητα και ασφάλεια. Η ευτυχία του να φωνάζεις ή να σε φωνάζει κάποιος «μαμά» δεν περιγράφεται με λόγια και ποτέ κανείς δεν αμφισβήτησε την υπεροχή της περιπέτειας που λέγεται «μητρότητα».

Εξάλλου, ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή μας, το «μαμά» είναι η πρώτη λέξη που μας έρχεται στο μυαλό!

«Μαμά» φωνάζεις όταν τα πράγματα πάνε στραβά… Ό,τι κι αν συμβεί, όσο χρονών και να’ σαι, η πρώτη λέξη που θα σου έρθει στο μυαλό όταν αντιμετωπίσεις κατι δύσκολο είναι το μαμά. Εκείνη τρέχει δίπλα σου να βοηθήσει, να σου σταθεί, αν σε στηρίξει. Εκείνη σκουπίζει τα δάκρυα που σε λυτρώνουν κι εκείνη γιατρεύει τις πληγές που σε πονούν 

«Μαμά» φωνάζεις και όταν τα πράγματα πάνε καλά… Τις επιτυχίες σου και τις χαρές σου δεν μπορείς παρά να τις μοιραστείς με την μητέρα σου, τον άνθρωπο που έχει πασχίσει πιο πολύ απ’ όλους για να φτάσεις μέχρι εδώ. Η επιτυχίες σου τις φέρνουν δάκρυα χαράς και η αγκαλιά της είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση απ’ όλες. 

«Μαμά» φωνάζεις όταν οι άλλοι σε πληγώνουν… Από μικρή,όταν σε πείραζαν ή όταν χτυπούσες έτρεχες κατευθείαν στη μαμά να περιποιηθεί και να φροντίσει τις πληγές σου. Ακόμα και τώρα που μεγάλωσες, όμως, παρόλο που ξέρεις να φροντίζεις και μόνη σου τον εαυτό σου, η φροντίδα της μαμάς είναι το πιο γλυκό γιατρικό. Θα σε νουθετήσει, θα σου μιλήσει και θα σε βοηθήσει να σταθείς ξανά στα πόδια σου όπως τότε που ήσουνα παιδί. 

«Μαμά» φωνάζεις στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σου… Το πτυχίο σου, η πρώτη σου δουλειά, ο γάμος σου, είναι στιγμές που σε ορίζουν και αλλάζουν την ρώτα της ζωής σου. Στιγμές που πρώτα και πάνω απ’ όλους, θες δίπλα σου την μητέρα σου να νιώσεις ασφαλής και δυνατή! Και πιο πολυ απ’ όλα, την θες δίπλα σου όταν γίνεσαι κι εσύ μητέρα και πλέον καταλαβαίνεις τι ακριβώς νιώθει για σένα ο πιο σημαντικός άνθρωπος της ζωής σου. 

«Μαμά» φωνάζεις όταν το μόνο που θες είναι μια αγκαλιά… Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου που το μόνο που χρειάζεται είναι μια μεγάλη αγκαλιά από κάποιον που τον αγαπά και τον δέχεται όπως ακριβώς είναι.Κάποιον που τον καταλαβαίνει, τον συμμερίζεται και δεν του κακιώνει ποτέ. Κι αυτός ο άνθρωπος είναι και θα είναι πάντα η μαμά μας. 

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

 Current show