Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε πριν από μερικές ημέρες στο Dorset της Μ. Βρετανίας, η οποία θα μπορούσε να έχει τραγικό τέλος, αν δεν παρενέβαινε μια 15χρονη με πολύτιμες γνώσεις CPR.

Ο λόγος για έναν 45χρονο πατέρα, τον Kevin, η καρδιακή λειτουργία του οποίου σταμάτησε για 30 ολόκληρα λεπτά, κατά την διάρκεια σχολικού μαραθωνίου.

«Είπα στην Ali τη στιγμή εκείνη: Νιώθω ένα σφίξιμο στο στήθος μου. Μου είπε να κουνήσω τα χέρια μου, όμως μερικά δευτερόλεπτα μετά κατέρρευσα. Δεν θυμάμαι τίποτα από εκείνη τη στιγμή και μετά», λέει ο πατέρας της Ali περιγράφοντας τη στιγμή.

Χάρη στο μάθημα CPR που η Ali είχε κάνει δύο εβδομάδες νωρίτερα στο σχολείο, ήξερε ακριβώς πώς να πράξει την κρίσιμη εκείνη στιγμή.

«Ζήτησα αμέσως βοήθεια από κάποιον που περνούσε εκείνη την ώρα δίπλα μας με το αυτοκίνητο, σταμάτησε και επί 30 ολόκληρα λεπτά με βοηθούσε να κάνω CPR στον μπαμπά μου», εξηγεί η Ali.

Οι δε γιατροί του Νοσοκομείου Bournemouth στο οποίο μεταφέρθηκε ο Kevin, τονίζουν, ότι είναι βέβαιο πως ο Kevin δεν θα είχε σωθεί χωρίς την άμεση παρέμβαση της κόρης του.

Διαβάστε ακόμη:  Στο παιδί που δε γεννήθηκε ποτέ …το γλυπτό

H Ali δηλώνει ανακουφισμένη που βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ali saved her father's life just two weeks after being taught CPR at school. https://bbc.in/36YmQhS

Δημοσιεύτηκε από BBC South στις Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τον Σεπτέμβριο του 2020 θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μαθήματα CPR σε όλα τα σχολεία της Μ. Βρετανίας.

Πηγή