Λονδίνο…

Written by on 16/07/2020

Το Λονδίνο είναι ένα από τα κορυφαία μέρη που πρέπει να επισκεφτείς στην Ευρώπη. Είναι μία από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου και φυσικά το κέντρο της Αγγλίας. Οι κάτοικοι που μένουν εκεί λέγονται Άγγλοι και έχουν ως πολίτευμα την βασιλευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Χαρακτηριστικό σύμβολο που έχει το Λονδίνο είναι ο μεγάλος πύργος η αλλιώς Μπιγκ Μπεν. Μπιγκ Μπεν ονομάζεται η μεγάλη καμπάνα και το ρολόι στο άλλο άκρο των ανακτόρων του Ουινστμίνστερ στο Λονδίνο και παραπέμπει στο ρολόι η τον πύργο του ρολογιού. Είναι το μεγαλύτερο τεσσάρων όψεων με καμπάνες και ο πύργος είναι ο τρίτος ψηλότερος στο κόσμο. Το κάτω μέρος του ρολογιού αποτελείται από πλινθοδομή με άμμο χρωματισμένα με Άνστον επένδυση ασβεστόλιθο. Το υπόλοιπο ύψος του ρολογιού είναι πλαισιωμένο κωδωνοστάσιο από χυτοσίδηρο.

Το κυριότερο άλλα και το σημαντικότερο που πρέπει να δεις και να γνωρίζεις πριν πας εκεί πέρα είναι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αφού είναι η έδρα της βρετανικής μοναρχίας και ένα από τα διασημότερα παλατια του κόσμου. Βρίσκονται κοντά στο πάρκο σάιντ Τζέιμς παρκ και κατασκευάστηκαν για τον Σέφιλντ, ο οποίος ήταν δούκας του Μπάκιγχαμ και αγοράστηκαν από τον βασιλιά της Αγγλίας. Το ανάκτορο έχει πάρα πολλές πτέρυγες οπού ο βασιλιάς διοργανώνει τις επίσημες δεξιώσεις. τα ανάκτορα διαθέτουν 602 δωμάτια (19 αίθουσες τελετών 52 βασιλικά δωμάτια/δωμάτια προσκεκλημένων, 100 δωμάτια προσωπικού και 70 μπάνια). Μπροστά στο παλάτι έξω από τα κάγκελα δεσπόζει το ψηλό χρυσό άγαλμα, της βασίλισσας Βικτορίας. Το προαύλιο του παλατιού του Μπάκιγχαμ χρησιμοποιείται για την τελετή αλλαγή της φρουράς, μίας διαδικασίας που αποτελεί έλξη στους τουρίστες. Η αλλαγή φρουράς γίνεται περίπου στις 11 το πρωί αφού γίνεται, οπού μία παρέλαση από ομάδα φρουρών οι οποίοι φοράνε μαύρο καπέλο με φούντα, κόκκινη στολή πάνω, μαύρο παντελόνι με μία κόκκινη γραμμή.

Αξέχαστη η βόλτα από το μάτι του Λονδίνου η καλύτερα από το London Eye. Το μάτι του Λονδίνου είναι η γιγαντιαία ρόδα στην όχθη του ποταμού Τάμεση. Είναι το δεύτερο χαρακτηριστικό αξιοθέατο του Λονδίνου, μετά το Μπιγκ Μπεν. Από την ρόδα μπορείς να απολαύσεις την πανοραμική θέα 360 μοιρών πάνω απ’ το Λονδίνο. Κι αν είναι και βράδυ βλέπεις όλο το Λονδίνο φωταγωγημένο.

Από την άλλη μεριά αν είσαι λάτρεις των μουσείων να πας να ξεναγηθείς στο διάσημο μουσείο της Μαρί Γκροσχόλτζ ή αλλιώς στο διάσημο μουσείο της Μαντάμ Τισσό, οπού εκεί βλέπεις πολλά κέρινα ομοιώματα. Κέρινα ομοιώματα με γνωστές φυσιογνωμίες, όπως για παράδειγμα ιστορικούς ήρωες, όπως εκείνος ο Ναπολέων ή ο Γάλλος φιλόσοφος και ιστορικός ο Βολτέρος ή ακόμα και ο Σαίξπηρ. Ακόμα να δεις ομοιώματα διάσημων καλλιτεχνών όπως του Μάικλ Τζάκσον, Amy Winehouse και του Μπομπ Μάρλει, ή ακόμα να δεις και την βασιλική οικογένεια.

Γράφει & Φωτογραφίζει η Άνναμαρια Συνιοράκη


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

ArtistUpcoming

No(w) On Air

16:00 18:00


Upcoming

No(w) On Air

16:00 18:00