Λεμονάδα με αφρώδες κρασί και λεμονοθύμαρο
Written by CityVibes on 04/06/2020
Υλικά |
750 ml νερό 1 κούπα άσπρη ζάχαρη 2 ποτήρια από αφρώδες κρασί 1,5 κούπες φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού Μερικά φυλλαράκια λεμονοθύμαρο 8 φύλλα βασιλικό |
Εκτέλεση |
-Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για ένα λεπτό, μετά το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τέσσερα κλαδάκια λεμονοθύμαρο. -Το αφήνουμε να κρυώσει, το στραγγίζουμε και το κρατάμε στο ψυγείο. -Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, το σιρόπι και τέλος, τη σαμπάνια ή το αφρώδες κρασί. |
Τip: αντί να ρίξουμε κρυσταλλική ζάχαρη, η λεμονάδα θα γίνει πολύ καλύτερη αν χρησιμοποιήσουμε κάποιο ελαφρύ σιρόπι, που μπορούμε να φυλάξουμε στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσουμε ξανά.