Κωφή μητέρα φτιάχνει μάσκες με διαφάνεια για να διευκολύνει την επικοινωνία

Written by on 03/06/2020

image_print

Οι μάσκες προσώπου καθιστούν αδύνατο για τους κωφούς να διαβάζουν τα χείλη και να καταλαβαίνουν τι λένε οι άλλοι. Ευτυχώς, κάποιος βρήκε μια λύση. Η 42χρονη graphic designer Justine Bate από το Μάντσεστερ έφτιαξε μάσκες προσώπου με πλαστικά παράθυρα πάνω από το στόμα για να βοηθήσει τόσο τον εαυτό της όσο και την 10χρονη κόρη της, Teona. Και η μαμά και η κόρη είναι κωφές. Ωστόσο, οι μάσκες έγιναν γρήγορα δημοφιλείς, όταν οι άνθρωποι άκουσαν για την ύπαρξή τους.

Η Justine έχει πλημμυρίσει με παραγγελίες, αφότου εμφάνισε τις εν λόγω μάσκες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Ανησυχούσε ότι η Τεόνα θα είχε προβλήματα επικοινωνίας με τους φίλους της στο σχολείο αν δεν μπορούσε να δει πώς κινούνται τα χείλη των ανθρώπων. Τώρα, η Justine κάνει τη ζωή πολλών άλλων ανθρώπων καλύτερη και όχι μόνο της οικογένειάς της.

Ο 50χρονος σύζυγός της, Carl, ο οποίος την φροντίζει, φοράει επίσης αυτήν την μάσκα με διαφάνεια. Κοστίζουν μόνο 5,99 λίβρες (και αυτό περιλαμβάνει ακόμη και τη συσκευασία και τα ταχυδρομικά τέλη). Σύμφωνα με τον Carl, δεν μπορούν να φτιάξουν τις μάσκες αρκετά γρήγορα!

Δείτε τι σχετική δημοσίευση στο προφίλ της στο Facebook:

https://www.facebook.com/justine.d.bate/posts/10158296416928149

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Melinda’s Night

22:00 23:59Current show

Melinda’s Night

22:00 23:59