Κωνσταντίνου και Ελένης : Η μεγάλη επιτυχία της TV!

Written by on 20/12/2020

image_print

Το βλέπεις να ξεπροβάλλει μπροστά σου , κάθε μεσημέρι . Λες , πάλι αυτό το επεισόδιο έχει; Νομίζεις πως θα το αλλάξεις και θα βάλεις κάτι άλλο. Όπως βάζεις να φας , το μάτι σου πέφτει στην τηλεόραση. Ξεστομίζεις την ατάκα , πριν προλάβει να την πει ο πρωταγωνιστής. Γελάς , θυμάσαι πως ήταν όταν είδες για πρώτη φορά αυτό το σήριαλ. Τελικά δεν το αλλάζεις. Συνεχίζεις να γελάς ακατάπαυστα με τις ερμηνείες των ηθοποιών. Άλλωστε μεγάλωσες με τις σκύλες της λύσσας , τον υπέροχο ….μα πολυγαμικό Μάνθο, την γκαρσόνα α με τα πιάτα στοιβαγμένα στον νεροχύτη, το σαγηνευτικό συγγραφικό έργο με τίτλο “Αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο “ που περιμένουμε εναγωνίως να εκδώσει ο κύριος Φουντουκιώτης , η δημόσια υπάλληλος που μοιράζει κουπόνια από πόρτα σε πόρτα με σκοπό να βρει τον υποψήφιο μνηστήρα και φυσικά δεν ξεχνάμε τον easy rider. Χαρακτήρες αρμονικά συνδεδεμένοι μεταξύ τους προσφέρουν κόντρες , γέλιο , λύπη και πάνω από όλα η μακροχρόνια προβολή τους δημιουργεί ένα αίσθημα πρωτόγνωρης χαράς , έστω και αν παίζει στην ελληνική τηλεόραση πάνω από 10 χρόνια ! Το Κωνσταντίνου και Ελένης κατέκτησε τις καρδιές μας και συνεχίζει να το κάνει κάθε μεσημέρι , στις 14:00 στον Ant1.

Το Κωνσταντίνου και Ελένης προβλήθηκε τις τηλεοπτικές περιόδους 1998-1999 και 1999-2000 από τον ΑΝΤ1. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Ελένη Ράντου, Χάρης Ρώμας, Βασίλης Κούκουρας, Μαρία Λεκάκη, Καλλιρρόη Μυριαγκού και Στέργιος Νένες. Το σενάριο γράφτηκε από τον Χάρη Ρώμα και την Άννα Χατζησοφιά, ενώ η σκηνοθεσία έγινε από τον Κώστα Λυχναρά. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου του 1998 και ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουνίου του 2000 με 68 επεισόδια και ένα making of επεισόδιο, ενώ αποτελεί remake (ξαναφτιάξιμο) της σειράς “Εξ’ αδιαιρέτου” που είχε γραφτεί από την Άννα Χατζησοφιά και είχε προβληθεί από την ΕΡΤ1 την σεζόν 1992 – 1993. Η πλοκή έχει ως εξής : Η σειρά διαδραματίζεται στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σπύρου Λούη, όπου σε ένα νεοκλασικό σπίτι συγκατοικούν δύο τελείως αντίθετοι χαρακτήρες, ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός και η Ελένη Βλαχάκη .Η συγκατοίκηση αυτή προέκυψε ξαφνικά μετά από νομικό πρόβλημα. Ο θείος του Κωνσταντίνου, στον οποίο ανήκε το σπίτι, άφησε δύο διαθήκες πριν το θάνατό του, από τις οποίες η μία κληροδότησε το σπίτι στον Κωνσταντίνο και η άλλη στην Ελένη. Επειδή ήταν άγνωστο το ποια ήταν η πιο πρόσφατη (άρα και η έγκυρη, εφόσον θα αναιρούσε την προηγούμενη), το σπίτι δεν γινόταν να το έχει στην κατοχή του ούτε ο Κωνσταντίνος, ούτε η Ελένη. Στην αντιθετική σχέση τους, θεμελιώνονται τα επεισόδια της σειράς. Στις ζωές των δύο κεντρικών χαρακτήρων υπάρχουν παράλληλα και άλλοι τέσσερις άνθρωποι. Ο Μάνθος Φουστάνος, η Πέγκυ Καρρά , η Ματίνα Μανταρινάκη και ο Νικόλας Βαρθακούλιας. Οι χώροι όπου συνήθως εκτυλίσσονται τα γεγονότα, είναι το σπίτι των Κωνσταντίνου και Ελένης, το σπίτι του Μάνθου και το μπαρ στο οποίο εργάζονται η Ελένη, η Πέγκυ και ο Νικόλας.

Fun fact : Μου συνέβη όντως , όταν έκανα μάθημα οδήγησης για το δίπλωμα…

Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις guest εμφανίσεις των ταλαντούχων ηθοποιών που άφησαν το στίγμα τους στο έργο . Ποιος ξεχνάει άραγε τον Λάκη Φουρτουνάκη ( Για τους φίλους Λάκης , για τους πολύ φίλους Λάκα !) , την σούπερ ανακατώστρα νονά του Κωνσταντίνου , την κυρία Φιλιώ που όλους τους φιλιώνει ( ναι αλλά τι θα έλεγε μια άλλη πιο πονηρεμένη από μένα…) ,  τον κύριο Γρέβια ,δικηγόρο που τον έχει τσακίσει η ορθοστασία στον ιππόδρομο ( Γιατί ο κύριος Γρέβια μας είναι ανύπαντρος ) , τον ΥΠΕΡΟΧΟ Βρασίδα Χλέμπουρα ( το βλέπουμε ) και την μοναδική δις ( δηλαδή εις διπλούν; ) Λολότα Μπάρα που δεν ήξερε τον Μπαμπινιώτη καθώς δεν του έχει παίξει τίποτα στα δάχτυλα. Ο Νιόνιος ο Speed που προωθούσε την μεξικάνικη πατάτα , η Ελενάλντα ( ταυτόχρονα και πατέρας του Χρυσάνθεμου) ! Και βεβαίως , ποιος δεν θυμάται τις μοναδικές αγάπες του βιομήχανου αλλά αργόσχολου σεξομανή Μάνθου Φουστάνου , την αγγλίδα ξανθόψειρα Τζοάννα , την δεσποινίς Παρδαλίλα και τον Σαχλοκώδων , όπως συνήθιζε να φωνάζει ο Κωστάκης ( Τσα ) την Φιόνα ( Τατιάνα , Τατιανούλα , Φιόνα , Φιονούλα , ναι κολλάει….).  Η λίστα με τους ηθοποιούς που κατάφεραν να μας χαρίσουν άπειρες στιγμές γέλιου , έστω και ως guest star, φυσικά δεν τελειώνει εδώ…..

Πως όμως η εξακολουθητική προβολή του σίριαλ , δεν οδήγησε σε βαρετές επαναλήψεις , αλλά σημειώνει , μετά από 20 χρόνια , απίστευτα νούμερα τηλεθέασης ; Κατά την προσωπική μου άποψη , η αστείρευτη πηγή ατακών συνδυασμένη με το δυνατό χαρτί του σίριαλ , τις μεταμφιέσεις ( κουροπαλάτης vibes ) , κάνει το κοινό να παρακολουθεί με μανία κάθε επεισόδιο της τηλεόρασης .Η σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης» υπήρξε και εξακολουθεί να παραμένει μια από τις πλέον δημοφιλείς στην ιστορία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, διατηρώντας ακόμα και σήμερα ευρεία κοινωνική απήχηση. Ενδεικτικό της διαχρονικής της υψηλής δημοτικότητας, είναι ότι οι επαναπροβολές της ξεκίνησαν ήδη από το καλοκαίρι του 1999, μεταξύ των δύο σεζόν της, και μετά τη λήξη της σειράς συνεχίστηκαν επί όλα τα έτη από το 2000 έως και σήμερα, σχεδόν ανελλιπώς, με λίγες μόνο διακοπές προβολής. Ως αποτέλεσμα, κατέχει το ρεκόρ της τηλεοπτικής σειράς που έχει προβληθεί τις πιο πολλές φορές σε επανάληψη από κάθε άλλη σειρά .Επίσης, το πρωταγωνιστικό δίδυμο Ρώμας – Ράντου εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία σημεία αναφοράς στην ιστορία των ελληνικών κωμικών σίριαλ. Λόγω των διαρκών επαναλήψεων για πολλά χρόνια, η σειρά έχει θεωρηθεί καλτ και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής ακόμα και σε τηλεθεατές που δεν είχαν γεννηθεί ακόμα την εποχή της αρχικής προβολής της.

Η απαγόρευση , επίσης , μερικών επεισοδίων , από το ΕΣΡ , κατεύθυνε τους τηλεθεατές να αναζητήσουν επεισόδια και το Youtube. Δίνει , όμως , παράλληλα και ένα σημαντικό μάθημα για την ζωή :ότι τα ετερώνυμα όντως έλκονται, γιατί στην τελική ο ένας συμπληρώνει τα κενά του άλλου, ότι ο έρωτας έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις, ότι όσες γυναίκες και να έχει ένας άντρας πάντα θα καταλήγει στη μία και μοναδική, ότι οι φίλοι είναι λίγοι και καλοί. Όταν ήμασταν μικροί ,ασφαλώς δεν μπορούσαμε να πιάσουμε το νόημα μερικών φράσεων, μεγαλώνοντας , όμως , καταλαβαίνουμε καλύτερα τις προστριβές και τον έρωτα που δημιουργείται από δύο τόσο διαφορετικούς ανθρώπους.Εγώ , πάντως με τα φιλαράκια μου , αγαπάμε και συνεχίζουμε να είμαστε φανατικοί οπαδοί του σίριαλ , καθώς δεν χάνουμε επεισόδιο για επεισόδιο! Συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον με τις αξέχαστες ατάκες , πριν προλάβει να περάσει ο χρόνος…

Γεωργία μου μην αγχώνεσαι … μια μέρα θα παίξεις στην Επίδαυρο !

Για τους φανατικούς τηλεθεατές του Κωνσταντίνου και Ελένης ( ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας δηλαδή ) , σας έχουμε ευχάριστα νέα ! Μέσα από τον πρωινή εκπομπή του Mega, “Πάμε Δανάη”, ο Άρης Καβατζίκης μετέφερε τις αποκλειστικές πληροφορίες που θέλουν τη δημοφιλέστατη σειρά να γίνεται ταινία. Οι δημιουργοί του, Χάρης Ρώμας και Άννα Χατζησοφιά έχουν θέσει τον εξής στόχο, με το project να βρίσκεται φυσικά σε πρώιμο στάδιο. Ωστόσο, το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Ρώμας, που υποδύεται φυσικά το έταιρον ήμισυ του πρωταγωνιστικού διδύμου, τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό, έχει προσεγγίσει την Ελένη Ράντου ώστε και αυτή να επιστρέψει στον εμβληματικό ρόλο της Ελένης Βλαχάκη. Μάλιστα, είναι πολύ κοντά στο να απαντήσει θετικά.

Είναι γεγονός λοιπόν ! Ενδέχεται να δούμε την μεγάλη επιστροφή του Μάνου Ζαρατούστρα ( Ελένη , έχει ένα πολύ σοβαρό ελάττωμα …είναι χαρτοπαίκτης ) , την μαγευτική Λαίδη Πετρούλα Ραφινστοουν ( Ποια Τούλα καλέ και Πετούλα και Τούλα , δεν παν’ να σαι και η σκατούλα ), ο κουραδοπαλάτης , τα μηνύματα στον τηλεφωνητή του Μάνθου ( Λείπω , αν είσαι η μοναδική μου αγάπη , άφησε μου ένα μήνυμα λατρείας ..) , ο Νίνο Πο@τσο ( Όταν λέτε Νίνο Πο@τσο , είστε της γνωστής οικογενείας των ..) , και φυσικά ατάκες όπως το υπέροχο : Βοήθεια ο Κατακουζηνός με βιάζει , βοήθεια μου σκίζει το βρακί , μην το σκίζεις σάτυρε , είναι ακριβό ! Την θεία Μάρω , καλέ θεία Μάρω με την εκπομπή Κοινωνία ώρα μηδέν ( α ωραία εκπομπή 53 %) , ενώ αρνούμαστε να μην συμπεριλάβουν το ΕΛΕΝΗ που φωνάζει ο Κωνσταντίνος , κάθε φορά που ανακαλύπτει τις δολοπλοκίες της γκαρσόνας….

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

M for Mike

21:00 22:59

 Current show

M for Mike

21:00 22:59