Από την Τρίτη 26 Μαΐου στις 18.00 έως τις 17 Ιουνίου την ίδια ώρα στο πλαίσιο της σειράς #snfccAtHome: Αναγνώσεις: παιδικό βιβλίο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς θα διαβάσει το κλασικό παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Σ. Δέλτα «Τρελαντώνης» σε σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίττη. Την ανάγνωση θα συνοδεύσουν ζωγραφικά έργα που δημιούργησε, ειδικά για αυτή τη σειρά, ο εικαστικός Αλέκος Λεβίδης, καθώς θα παιχτεί και πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Κώστα Βόμβολου.

Ο «Τρελαντώνης» είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά μυθιστορήματα. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1932 και επανεκδόθηκε επανειλημμένα καθώς αγαπήθηκε από πολλές γενιές παιδιών. Το μυθιστόρημα περιγράφει τις περιπέτειες, των τεσσάρων αδελφών της οικογένειας Μπενάκη –η Δέλτα ήταν κόρη του εθνικού ευεργέτη Εμμανουήλ Μπενάκη– στον Πειραιά, που αφήνουν την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για να περάσουν ανέμελα τις διακοπές τους στο αρχοντικό των θείων τους στον λόφο της Καστέλλας. Εκεί, η Αλεξάνδρα, η Πουλουδιά (Πηνελόπη), ο Αλέξανδρος και ο Αντώνης τον οποίο φωνάζουν Τρελαντώνη γιατί είναι πολύ άτακτος, θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τον κόσμο των μεγάλων.

Διαβάστε ακόμη:  Τι θέλω να θυμάσαι από μένα όταν μεγαλώσεις

Η σειρά θα μεταδίδεται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 18:00. Μέχρι τότε ακούστε ένα teaser από τον Δημήτρη Πιατά που μας προσκαλεί στον κόσμο του «Τρελαντώνη».

Συντελεστές:

Διαβάζει ο Δημήτρης Πιατάς
Ζωγραφικά έργα: Αλέκος Λεβίδης
Σκηνοθετική επιμέλεια: Βίκτωρ Αρδίττης
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Κώστας Βόμβολος
Sound Design – Επεξεργασία ήχου – Mastering: Γιώργος Μαντάς

Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).