Ζούμε σε μια εποχή που όλα αλλαζουν τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλοι μας περνάμε μια εσωτερική κρίση!

Στις δύσκολες λοιπόν μέρες που διανύουμαι,το κοινοβούλιο της Πολωνίας επέλεξε να καταθέσει ένα νομοσχέδιο απαγορεύσεις των αμβλώσεων πράγμα πολύ στρατηγικό κατά τη γνώμη μου καθώς η πανδημία που πλήττει τις χώρες μας μονοπωλεί στα μεσα. Έτσι λοιπόν την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου η πρόταση αυτή γνωστοποιειται και προκαλείται σάλος αντιδράσεων όπως είχε γίνει και το όχι και τόσο μακρινό 2016 στην ίδια χώρα για το ίδιο ζητημα.

Θεωρώντας λοιπόν εξοργιστική την πρόταση αυτή θέλω να παραθέσω την άποψή μου πάνω στο ζήτημα αυτό.

οι άνθρωποι είμαστε όντα που πράττουμε εν γνώση μας έχοντας την κριτική να ξεχωρίσουμε το σωστό από το λαθος και αυτό είναι κατά βαση καθολικό,δεν μπορούμε να αναγκαζουμε κανέναν άνθρωπο να κάνει κατι που θα επηρεάσει την υπόλοιπη ζωή του για πάντα ! το να στερείς από μια γυναίκα να διακοψει μια εγκυμοσύνη η οποια είναι είτε ανεπιθύμητη είτε προβληματικη είναι έγκλημα. Το σώμα μας, μας ανήκει και κανείς δεν έχει δικαίωμα πανω σε αυτό. ΤΩΡΑ πολλοί από σας θα σκεφτείτε πως έγκλημα είναι να σκοτώνεις  μια ψυχή που δεν έχει γεννηθεί ακόμη παρόλα ταύτα η επιστημονική κοινότητα δεν έχει την ίδια άποψη.

Διαβάστε ακόμη:  Σχέσεις, χωρισμοί και κύκλοι.

Το ζήτημα δυστυχώς είναι βαθύτερο και ξεκινάει από την εφηβική ηλικια, αν λοιπόν θέλουμε να μειωθούν οι εκτρώσεις αυτό που έχουμε να κάνουμε σαν κοινωνία σαν ανθρωπότητα αν θέλετε,είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας ,να μπουν λοιπον ενεργα σα σχολεια μαθήματα που θα διδάσκουν στα παιδια μας για το σεξ ,τις προφυλάξεις και τον σεβασμο στο αντίθετο φύλο.

Ας επιστρέψουμε όμως στο ζήτημα της Βαρσοβίας οπου είναι μια χωρα με 38 εκατ πλυθησμό και οι αμβλώσεις είναι 2000 (νόμιμες)και εδώ έρχεται η οργανωση γυναικειων δικαιωμάτων να πει πως εκτρώσεις γίνονται,απλά είναι πάρανομες και σε άλλες χώρες και ο αριθμός τους δυστυχώς είναι τεράστιος (200.000). Όπως καταλαβαίνουμε λοιπον ενας τέτοιος νόμος δεν θα εξαλείψει τις εκτρώσεις, απλώς θα γίνονται παράνομα ή στο εξωτερικό και γι’αυτό επισημαίνω ότι το θέμα είναι βαθύτερο και πρέπει να στοχεύσουμαι στην εκπαίδευση και ΠΑΛΙ αυτή είναι η λύση για τα προβλήματα που μαστίζουν τον κόσμο μας

Θεοδώρα Ταμπάκη