Καλοκαιράκι με τους παππούδες!

Written by on 13/07/2022

image_print

Όσο χαλαρωτικό κι αν είναι το καλοκαίρι για τα παιδιά ίσως να μην είναι για τους γονείς που ακόμα εργάζονται κανονικά. Οι τυχεροί της «υπόθεσης», όμως, είναι όσοι γονείς μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους στους παππούδες.

Είναι μεγάλη ευλογία όσοι έχουν παππούδες! Πάντα ξέρουν να δίνουν μικρές συμβουλές γεμάτες «σοφία» και όταν αναλαμβάνουν την ευθύνη των παιδιών -έστω και για την περίοδο του καλοκαιριού- μοιάζουν με «σωτήρες»!

Αλλά ο καθορισμός ορίων με τον παππού και τη γιαγιά είναι απαραίτητος για την ευημερία των γονιών και των αξιών που θέλουν να κρατήσουν στην οικογένειά τους.

Ως γονέας, έχεις ελεύθερη βούληση και δικαίωμα να δημιουργήσεις τις δικές σου οικογενειακές αξίες, παίρνοντας ό,τι θέλεις από τον τρόπο που μεγάλωσες και αφήνοντας τα υπόλοιπα πίσω. Ο τρόπος με τον οποίο θέλεις να μεγαλώσουν τα παιδιά σου είναι αποκλειστικά δική σου ευθύνη και γι’ αυτό πρέπει να βάζεις κάποια όρια -ακόμη και στους παππούδες!

Όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται, υπάρχουν 5 τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν:

  1. Να γνωρίζεις ακριβώς τι θέλεις για την οικογένειά σου. Γνωρίζοντας τις οικογενειακές σου αξίες, σε διευκολύνει να πεις αυτό που θέλεις και τι χρειάζεσαι από τους άλλους.
  2. Επικοινωνία με τον άλλο γονέα. Ως οικογένεια πρέπει να είστε μια ομάδα! Συζητήστε τα όρια που θέλετε να βάλετε, ακόμη και αν έχετε διαφορετικές απόψεις.
  3. Να ξέρεις να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου. Καλό θα ήταν να είσαι σταθερός στα όρια με τους γονείς σου, αλλά όταν πρόκειται και με τα πεθερικά σου.
  4. Ανοιχτή, ξεκάθαρη επικοινωνία. Να δίνεις την ευκαιρία να καταλάβουν γιατί έχεις θέσει αυτά τα όρια και ώστε να μην υπάρχουν πιθανότητες να τα ξεπεράσουν.
  5. Να τους εκφράζεις την εκτίμησή σου. Ας μην ξεχνάμε να θυμίζουμε στους γονείς ή τα πεθερικά ότι εκτιμάμε πραγματικά την παρουσία τους στη ζωή των παιδιών μας και πόσο εκτιμάμε τη βοήθεια τους.

Αναστασία Κακλαμάνου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

M for Mike

21:00 22:59Current show

M for Mike

21:00 22:59