Και σήμερα και πάντα

Written by on 31/12/2020

image_print

Να αγαπάς ή να αγαπιέσαι; Τι είναι πιο σημαντικό για εσένα; Δεν έχει σωστό και λάθος, πρέπει και δεν πρέπει. Σημασία έχει να νιώθεις εσύ καλά με τον εαυτό σου στο τέλος της ημέρας. Είναι όπως ένα δώρο, το δίνεις στον άλλο για να χαρείς εσύ ή εκείνος; Ή και οι δύο τελικά. Όπως και να έχει, κάτι θα μείνει απ’ όλο αυτό. Έτσι είναι η ζωή. Η ζωή η δική σου, η δική μου… η ζωή όλων είναι πάνω κάτω παραπλήσια. Αν όχι, ίδια. Η ζωή κάνει συνεχώς κύκλους, γίνονται συνεχώς τα ίδια πράγματα απλά επειδή αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι δεν το καταλαβαίνουμε. Για παράδειγμα, το άγχος που ένιωσες πρώτη φορά που πήγες στο δημοτικό είναι ίδιο με αυτό όταν μπήκες στο πανεπιστήμιο. Η διαφορά είναι ότι στο πέρασμα του χρόνου έμαθες να το διαχειρίζεσαι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το εξαφάνισες. Καμιά φορά είναι πιο χρήσιμο να μάθουμε να ζούμε με πράγματα που μας τρομάζουν, αγχώνουν ή αναστατώνουν παρά να τα αποβάλλουμε. Αυτό δείχνει ότι έχουμε ασχοληθεί, τα έχουμε εξηγήσει μέσα μας και δίνουμε πλέον την απαραίτητη σημασία που χρειάζονται.

Πολλές φορές θα ήθελα να με πάρει από το χέρι ένας περαστικός και να ζήσω μαζί του για μία ημέρα. Να δω αν τελικά απέχουμε πολύ από τον διπλανό μας στο λεωφορείο, στην τράπεζα, στην ουρά του σούπερ μάρκετ ή του click away στις μέρες μας.

Και σήμερα και πάντα οι άνθρωποι θα έχουν τις ίδιες ανησυχίες, τους ίδιους προβληματισμούς, τα ίδια άγχη και αγωνίες. Είμαστε τελικά πιο ίδιοι απ’ όσο πιστεύουμε. Απλά ο καθένας επιλέγει τη δόση χρυσόσκονης που θα “ποτίσει” την καθημερινότητα του. Όπως και ο καφές, άλλοι τον προτιμούν γλυκό, άλλοι σκέτο και άλλοι “στη μύτη”.

Μάθε να το απολαμβάνεις όπως σου προσφέρεται. Κι αν μπορείς να το χρωματίσεις, δείξε τον καλλιτέχνη που κρύβεις μέσα σου. Όλοι κρύβουμε ένα ταλέντο μέσα μας, σε άλλους είναι πιο εμφανές, ενώ κάποιοι πρέπει να κοιτάξουν λίγο πιο προσεκτικά για να το παρατηρήσουν. Άλλωστε, είναι και μια καλή ευκαιρία να “ξεσκονίσουν” ότι υπάρχει εκεί μέσα. Στο τέλος, θα μείνει αυτό που πρέπει, πάντα αυτό γίνεται απλά θέλει λίγο χρόνο. Κατά τη διάρκεια θα δεις πράγματα μέσα σου που ίσως να μη γνώριζες ότι υπάρχουν ή και να ήθελες να ξεχάσεις την ύπαρξή τους. Κι αυτά έχουν να σου πουν κάτι, όλα στη ζωή είναι εμπειρίες. Μάθε να ζεις με αυτές και να αναζητάς συνεχώς καινούριες. Η ζωή μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και ανατροπές γι’ αυτό ετοιμάσου να ζήσεις αυτό το ταξίδι. Κι αν κάτι πάει στραβά, τότε, χαμογέλα στραβά.

Trust the timing of your life and make it happen.

Εύα Καλαϊτζή

image_print
Tagged as

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59