Καθρέφτη καθρεφτάκι μου

Written by on 22/05/2020

 Η διαστρευλωμένη έννοια της ομορφιάς

 Λίγο scroll down να κάνεις την οθόνη σου στα social media και είναι αρκετό για να δεις πόσο παραποιημένη αντίληψη για την ομορφιά υπάρχει στις μέρες μας.

 Ξεγυμνωμένες κοπέλες, υπερβολικό μακιγιάζ, φρύδια ξυρισμένα και βαμμένα και πολλά άλλα.

Η ομορφιά είναι υποκειμενική

Πολλοί έχουν την λανθασμένη εντύπωση ότι η ομορφιά είναι αντικειμενική και παλεύουν να μοιάσουν στο ιδανικό πρότυπο ενός μοντέλου. Για αυτή την τραγωδία φταίνε τα media και τα πρότυπα – στερεότυπα που προβάλλουν.

  Ο κόσμος της ανασφάλειας

 Δυστυχώς λόγω των λανθασμένων μηνυμάτων που εκπέμπουν στον κόσμο τα media για τον κόσμο της ομορφιάς, πολλοί άνθρωποι και ειδικότερα γυναίκες, παλεύουν καθημερινά με τις ανασφάλειες που άσκοπα έχουν ως προς την διαφορετικότητά τους σε σχέση με το πρότυπο ομορφιάς που ανακυκλώνουν οι οθόνες, οι πασαρέλες, ο κόσμος των celebrities.

 Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν είναι ότι αυτή ακριβώς η διαφορετική όψη από το συνηθισμένο πρότυπο, αυτό είναι και η πραγματική ομορφιά

Η πραγματική ομορφιά

 Η πραγματική ομορφιά είναι η μοναδικότητα του καθένα μας. Η ομορφιά είναι το πρόσωπό σου που λάμπει όταν είσαι ευτυχισμένος/η. Η ομορφιά, είναι εν τέλει κάτι τελείως υποκειμενικό. Φυσικά και είναι ωραίο να είμαστε καθαροί και περιποιημένοι, η πραγματική μας ομορφιά όμως είναι η φυσική ομορφιά που μας έχει δοθεί. Χωρίς παραποιήσεις και διαστρεβλώσεις των φυσικών χαρακτηριστικών σου γνωρισμάτων, να είσαι σίγουρος/η ότι η ομορφιά σου, είναι αυτό που από τη φύση σου έχει δοθεί και οι τυχόν ατέλειες που εσύ μπορεί να βλέπεις στον καθρέφτη σου, είναι αυτή η μοναδικότητά σου. Αυτή η μοναδικότητα είναι η πραγματική ομορφιά.

 Μην προσπαθείς να αλλάξεις αυτό που είσαι. Μία μικρή περιποίηση και η αυτοπεποίθηση και η χαρά που εκπέμπεις, είναι όλη όση ομορφιά χρειάζεσαι για να σε ξεχωρίσει κάποιος/α και να κερδίσεις την επιβεβαίωση που τόσο έχεις ανάγκη, καθώς ζεις σε έναν κόσμο που μας θέλει γεμάτους ανασφάλειες, για να οδηγούμαστε πιο εύκολα στον καταναλωτισμό.

Πως θα πλουτίσουν οι εταιρείες εάν εσύ αναγνωρίζεις την μοναδική ομορφιά σου?

Ερμιόνη Ταυλαρίδου


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Echo Jam Session

16:00 17:59

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Echo Jam Session

16:00 17:59