Υλικά
Για το κέικ
2 κούπες (350 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα (250 γρ) ζάχαρη
1/2 κούπα (120 γρ) κακάο
1/2 κούπα σπορέλαιο
3 αυγά
1 κούπα (300 ml) γάλα
2 βανίλιες

Για την κρέμα:
400 γρ ζαχαρούχο γάλα
400 γρ γάλα εβαπορε
3 αυγά
1 βανίλια

Για την καραμέλα:
1 συσκευασία (340 γρ) έτοιμο σιρόπι παγωτού με γεύση καραμέλα
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το σιρόπι καραμέλας.

Κέικ: χτυπάω αυγά, ζάχαρη, σπορέλαιο, βανίλιες και το γάλα και στο τέλος ενσωματώνω το αλεύρι με το κακάο.

Ρίχνω το μείγμα του κέικ πάνω από την καραμέλα.

Κρέμα: Χτυπώ για 3′ στο μπλέντερ τα υλικά της κρέμας και την ρίχνω πάνω από το κέικ. Ναιαιαι!!! Πολύ καλά διαβάσατε. Πάνω από το κέικ, αφού αυτά τα δύο μεταξύ τους θα αλλάξουν θέση κατά το ψήσιμο και το γλυκό θα έρθει στα ίσα του!

Έχω προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα και αφού καλύψω τη φόρμα με αλουμινόχαρτο, την τοποθετώ σε ένα βαθύ ταψί το οποίο στη συνέχεια θα γεμίσω με βραστό νερό, τόσο που να φτάνει λίγο πάνω από τη μέση. Έτσι στην ουσία το γλυκό θα ψηθεί σε μορφή Μπεν Μαρί.

Ψήνω το γλυκό για 1 ώρα. Έπειτα το αφήνω να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα.
Όταν πια το γλυκό κρυώσει, το αναποδογυρίζω σε πιατέλα και το διατηρώ στο ψυγείο. Παραμένει υγρό και απολαυστικό για μέρες και την ώρα του σερβιρίσματος μπορώ να ρίξω επιπλέον σιρόπι καραμέλας κατά βούληση.

Πηγή

Διαβάστε ακόμη:  Σοκολατένια τρουφάκια με λικέρ με τρούφα σοκολάτας υγείας ή γάλακτος