Κάστρα στην…άμμο!

Written by on 29/07/2020

Για θυμήσου όταν πήγαινες στη παραλία και ήσουν τεσσάρων, έξι, δέκα…

Αφού απολάμβανες το δροσερό νερό για όση ώρα σου το επέτρεπαν οι γονείς σου, μετά ήθελες να παίξεις με την άμμο…

Απίστευτη διασκέδαση κι όταν κάποιος είχε την ιδέα για να χτίσετε ένα κάστρο το έκανες μια χαρά!

Ένα μεγάλο κάστρο, με πολεμίστρες, με τάφρο, άξιο να κατοικηθεί από βασιλιάδες και να φιλοξενήσει όλους τους ιππότες της φαντασίας σου..

Κατά πρώτον οργάνωση την οποία είχε ο πιο μπαγάσας της παρέας, δεύτερον καταμερισμός εργασίας και πειθαρχία κάποιοι έπρεπε να κουβαλάνε νερό, άλλοι να χτίζουν κι αν περίσσευαν κάποιοι απλά κοιτούσαν με την σχετική γκρίνια ασφαλώς.

Το παιχνίδι άρχιζε καλά και στο μυαλό του καθενός είχε ολοκληρωθεί το ωραιότερο κάστρο με τις πιο απαιτητικές λεπτομέρειες, μόνο στο μυαλό του, όμως.

Γιατί η πραγματικότητα ήταν λιγάκι διαφορετική.

Η άμμος δεν συνεργαζόταν, με τις οικοδομικές ικανότητες των μικρών σου χεριών, το νερό ήταν λίγο ή πολύ, συν και οι διαμαρτυρίες από τους εργάτες του τύπου γιατί να κουβαλάω μόνο εγώ νερό.. στο τέλος έρχεται κι ένα μεγάλο κύμα και το κάστρο γίνεται αέρας…

Από τότε μέχρι σήμερα που μεγάλωσες είχες την ευκαιρία να χτίσεις πολλά κάστρα. Να βάλεις στο νου την εικόνα και μετά με πείσμα, επιμονή και υπομονή να περιμένεις την στιγμή για να καμαρώσεις το δημιούργημά σου. Πολλές φορές δεν σου έβγαινε με τίποτε, η υλοποίηση δεν συμβάδιζε με τις προσδοκίες, τότε ίσως έδωσες μόνος σου μια γερή κλωτσιά και τα χάλασες όλα. Άδικα σκέφτηκες, όμως τίποτε δεν γίνεται άδικα. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς να παραδεχτείς συνήθως στο τέλος πως κάτι πήρες από την όλη διαδικασία.

Τα κάστρα ένα μετά το άλλο στο μυαλό σου… της αγάπης, της φιλίας, της δουλειάς, των παιδιών σου, της ζωής…

Κι εσύ προσπαθείς με πηλό και τα δυό σου χέρια να χτίσεις.

Δίπλα σου μπορεί να ρθουν κάποιοι με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και να χτίσουν ένα κάστρο που δεν το έβαζε καθόλου ο νου σου.. και να οι γρανίτες και να τα ακριβά έπιπλα, οι μοντέρνοι πολυέλαιοι και να παρκάρουν και το άτι τους που θα είναι πιο δυνατό από το δικό σου…

μην ανησυχείς και προπάντων μην υποτιμήσεις την δική σου προσπάθεια.

Συνέχισε, το δικό σου σίγουρα θα είναι πιο όμορφο γιατί θα είναι από σένα φτιαγμένο, θα έχει κάτι από την ψυχή σου, γιατί με αυτήν εσύ το έκανες και μόνο.

Δίπλα σου μπορεί να ρθουν κι άλλοι με περισσότερα εργαλεία, με χάρακες, με μοιρογνωμόνια για να υπολογίσουν σωστότερα και να υλοποιήσουν με ακρίβεια και συγκεκριμένο σχέδιο.

Ούτε αυτό να σε πτοήσει, γιατί εσύ πήγες, χύμα στο κύμα που λέει κι ο λαός απλά ακολουθώντας την επιθυμία της στιγμής, χωρίς υπολογισμούς, παρά μόνο με την θέληση και το έχει ο Θεός..

Εσύ πίστευες πάντα πως η ζωή είναι μια έκπληξη κι όχι μίζεροι μικροϋπολογισμοί για να κερδίσεις κάτι. Εσύ είχες οδηγό την καλωσύνη, την χαρά του να στηρίζεις, να δίνεις να τα προσφέρεις απλόχερα, όλα!

Εξάλλου θυμήσου, ότι όποτε μπήκες στη διαδικασία να υπολογίσεις πάντα σου ξέφευγαν πόντοι καθώς είσαι κι ολίγον σκράπα στα περί αριθμιτικών πράξεων.

Αν ζητήσεις βοήθεια και σου την αρνηθούν τότε θα μάθεις πως όλοι δεν είναι σαν εσένα, όλοι δεν απλώνουν τα χέρια τους για να αγκαλιάσουν, άλλωστε εσύ είσαι παιδί και θα μάθεις πολλά για το κόσμο των μεγάλων.. Αν πάλι σου τη δώσουν και μάλιστα χωρίς καν να μιλήσεις, με μια μόνο ματιά, είσαι τυχερός, πολύ τυχερός λέμε…

Α.. κι αν βρεθεί κάποιος, που θα βρεθεί δεν υπάρχει περίπτωση, να κοροϊδέψει το δημιούργημά σου, σε όποια φάση κι αν βρίσκεται , μη του κάνεις τη χάρη να τον ακούσεις, κλείσε γερά τα αυτιά σου και συνέχισε..

Ακόμη ακόμη, μπορεί και να ρθει ένα μεγάλο κύμα και να σου το διαλύσει κι αυτό παίζει, αλλά δεν πειράζει εσύ κέρδισες τόση ώρα διασκέδαση και χαρά δημιουργίας. Χαμογέλα!

Σκέψου μόλις τελειώσεις Θα φωνάξεις αυτούς που αγαπάς και θα τους το δείξεις, τα χαμόγελά τους θα σου δώσουν την αληθινή ευτυχία ή τις φωνές ενθουσιασμού που θα βάλουν όταν σε βλέπουν να προσθέτεις τα βοτσαλάκια για να στολίσεις το κήπο.. αυτό έχει τη μεγαλύτερη αξία.

Σκέψου ακόμη τους περαστικούς που θα στέκονται αν το κάστρο σου τελικά είναι ωραίο, το θαυμασμό στα βλέμματά τους, κι εσύ θα καμαρώνεις και κρυφά κρυφά θα γελάνε και τα μουστάκια σου…

Κι όταν τελικά το χτίσεις κοίτα να το υπερασπίσεις, με όλη σου τη δύναμη δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα θέλουν μόλις γυρίσεις τη πλάτη να του δώσουν τη πιο γερή τους κλωτσιά και να εξαφανιστούν, να κρυφτούν για να γελάσουν με την ησυχία τους όταν θα σε δουν να κλαις.

Μη πάρεις τα μάτια σου από πάνω του!

Κι αν το κάστρο δεν σου βγει όπως το περίμενες, δε σου αρέσει στο φινάλε, δεν τρέχει τίποτε. Έχεις μάθει να χτίζεις κάνε ένα time out πιες κι ένα καφέ και συνέχισε σε άλλο μέρος, ή ακόμη και σε άλλη παραλία, υπάρχουν τόσες πολλές.

θυμήσου πως καθετί καινούργιο θα σε κάνει ακόμη πιο ορεξάτο για καινούργια ξεκινήματα. Εσύ πάρε μόνο το κουβαδάκι σου το φτυαράκι σου, άλλωστε δεν απέκτησες κάτι παραπάνω, φόρτωσε χαμόγελο και ξεκίνα..

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ!

από την Κωνσταντίνα Γεράκη


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Echo Jam Session

16:00 17:59

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Echo Jam Session

16:00 17:59