Θεσσαλονίκη: Άνοιξε τις πύλες του ο ανακαινισμένος ζωολογικός κήπος

Written by on 11/09/2020

Τις εντυπώσεις στον ανακαινισμένο χώρο κλέβει ο καταρράκτης με τρεχούμενο νερό που είχε στεγνώσει εδώ και 15 χρόνια εξαιτίας βλάβης.

Άνοιξε και πάλι τις πύλες του ο ζωολογικός κήπος στον Κέδρινο Λόφο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από διάστημα περίπου πέντε μηνών, όταν είχε μπει «λουκέτο» λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού και των απαραίτητων εργασιών ανάπλασης από τη διοίκηση του κεντρικού δήμου.

Τις εντυπώσεις στον ανακαινισμένο χώρο κλέβει ο καταρράκτης με τρεχούμενο νερό που είχε στεγνώσει εδώ και 15 χρόνια εξαιτίας βλάβης στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Οι εργασίες ανακατασκευής του ζωολογικού κήπου κρίθηκαν απαραίτητες καθώς, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, «η έκταση των 33 στρεμμάτων παρουσίαζε σημάδια εγκατάλειψης χρόνων».

«Είναι πολύ όμορφο το θέαμα που έχουν να αντικρίσουν πλέον οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου. ‘Ενα προσωπικό στοίχημα ήταν ο καταρράκτης, ο οποίος επαναλειτουργεί μετά από αρκετά χρόνια και αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά σημεία του χώρου. Το επόμενο διάστημα θα προσθέσουμε και ψάρια στον καταρράκτη και στην κεντρική λίμνη», είπε ο κ. Δημητριάδης.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών τα συνεργεία εργάστηκαν πυρετωδώς και έκοψαν δεκάδες δέντρα που προσβλήθηκαν από το φλοιοφάγο έντομο, ενώ πραγματοποιήθηκαν κλαδεύσεις για να γίνονται απρόσκοπτα οι διελεύσεις των επισκεπτών στα πέτρινα μονοπάτια, βάφτηκαν οι ξύλινες επιφάνειες, οι περιφράξεις και τα παγκάκια, ανακαινίστηκαν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, τα κτήρια του ζωολογικού κήπου και η λιμνούλα με τις πάπιες.

Είναι επίσης έτοιμοι οι χάρτες με τα σημεία ενδιαφέροντος να τοποθετηθούν σε ειδικά πλαίσια, ώστε να γνωρίζουν οι επισκέπτες προς τα πού να κατευθυνθούν, καθώς και οι ξύλινες πινακίδες που θα ενημερώνουν για τα είδη των ζώων που φιλοξενούνται σε όλους τους χώρους.

Από σήμερα, οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκταση του ζωολογικού κήπου, να θαυμάσουν τον καταρράκτη, να ξεκουραστούν στα κιόσκια κάτω από τη σκιά των δέντρων και να δουν από κοντά δεκάδες είδη του ζωικού βασιλείου μεταξύ των οποίων παγώνια, ελάφια, πάπιες, ζαρκάδια, αγριοκάτσικα, σκίουροι, περιστέρια, αγριογούρουνο, φασιανοί και πολλά άλλα.

«Μόνο να κερδίσει έχει κάποιος ερχόμενος εδώ. Το τελευταίο διάστημα είχαμε αρκετά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που επιθυμούσαν να επισκεφτούν τον χώρο με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, που ήθελαν να κάνουν μία βόλτα για να ηρεμήσουν σε ένα από τα πιο ωραία μέρη της Θεσσαλονίκης», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος.

Στον σχεδιασμό ήταν να μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί από το 1987, και τέσσερις γύπες από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα, μία μεταφορά που καθυστέρησε λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό.

Ο ζωολογικός κήπος λειτουργεί καθημερινά από το πρωί έως τη δύση του ήλιου.

Πηγή


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Relax In Time

20:00 21:59

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Relax In Time

20:00 21:59