Θεαματική αύξηση στις πωλήσεις κασετών για το 2020

Written by on 25/07/2020

image_print

Σύμφωνα με πληροφορίες του Official Charts, σχετικά με τις μουσικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πωλήσεις κασέτας έχουν υπερδιπλασιαστεί για την φετινή χρονιά.

Η πιο απρόσμενη επιστροφή, όπως χαρακτηρίζει η εταιρεία της κασέτες, είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά 103% για το πρώτο μισό του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους.

Μόνο για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, πωλήθηκαν 63.000 αντίτυπα, κάτι που καθιστά την χρονιά ικανή να ξεπεράσει και το 2003, όταν τότε οι πωλήσεις είχαν πατήσει τις 100.000.

Οι πέντε κασέτες με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανήκουν κυρίως στον χώρο της pop μουσικής. Συγκεκριμένα, οι νέοι δίσκοι των Dua Lipa, Selena Gomez, 1975, Lady Gaga και 5 Seconds Of Summer, βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων.

Μάλιστα, το “CALM” των 5 Seconds Of Summer πούλησε 12.000 κασέτες στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, καθιστώντας το την ταχύτερα αγορασμένη κασέτα τα τελευταία 18 χρόνια.

Όσον αφορά την rock μουσική, αυτή εκπροσωπείται στην πρώτη εικοσάδα από τα τελευταία άλμπουμ των Ozzy Osbourne και Enter Shikari, ενώ στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται και κυκλοφορίες των Sports Team, The Courteeners, Strokes, Pet Shop Boys και Tame Impala.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show