Η Martha Stewart μας δείχνει τη συνταγή για τα πιο νόστιμα Ποπ Κορν!

Written by on 31/07/2020

Υλικά
1/4 ελαιόλαδο ή ό,τι άλλο λάδι θέλετε
1/2 φλ. καλαμπόκι
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
3/4 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα στο μάτι και ανάψτε το. Ρίξτε το λάδι και αφήστε το να κάψει καλά. Προσθέστε 2-3 σπυριά καλαμποκιού (όχι παραπάνω), σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να γίνουν.

Μόλις είναι έτοιμα ρίξτε και τα υπόλοιπα καλαμπόκια. Με το που τα ρίξετε σβήστε το μάτι για 30 δευτερόλεπτα. Μόλις περάσουν ανάψτε και πάλι το μάτι σας. Συνολικά τα ποπκόρν σας θέλουν 1-2 λεπτά για να γίνουν. Μέχρι να γίνουν ανακινείτε την κατσαρόλα πού και πού για να μην κολλήσουν τα ποπκόρν σας στον πάτο της κατσαρόλας.

Μόλις σταματήσουν να χοροπηδάνε τα ποπκόρν σας στο εσωτερικό της κατσαρόλας, αδειάστε τα σε ένα μπολ.

Αναμείξτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Πασπαλίστε με το μείγμα τα ποπκόρν σας.

Ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε από πάνω και το βούτυρο και τα πεντανόστιμα ποπκόρν σας είναι έτοιμα.

Tip
Τα ποπκόρν είναι από τα σνακ που μπορείτε να παραφάτε. Αρκεί να ξέρετε πως τρεις χούφτες έχουν μόλις 100 θερμίδες. Φυσικά μιλάμε για ποπκόρν που δεν είναι βουτηγμένα στο λάδι και το βούτυρο όπως είναι αυτά των σινεμά αλλά για σπιτικά ποπκόρν φτιαγμένα από τα χεράκια σας.

Πηγή


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist



Upcoming

No(w) On Air

12:04 18:00






Upcoming

No(w) On Air

12:04 18:00