Η IUF ήρθε να φέρει τα πάνω…κάτω στην εκπαίδευση σου !

Written by on 29/10/2023

image_print

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και το ημερολόγιο γράφει 65 μέρες αναμονής , έως ότου έρθει η αγαπημένη γιορτή των Χριστουγέννων. Ναι , καλά ακούσατε ! 65 ολόκληρες ημέρες και 92,697 λεπτά , που πιθανότατα θα έχουν μειωθεί , όταν θα έχει δημοσιευτεί αυτό το άρθρο. Πότε ήρθε το φθινόπωρο , πότε ο Σεπτέμβρης , πότε η 28η Οκτωβρίου και πότε θα πούμε Χριστός Ανέστη , ούτε που θα το καταλάβουμε ! Φτάσαμε , λοιπόν στα τέλη Οκτωβρίου και ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να γεμίσουμε τα σαββατοκύριακα μας με εξόδους και βόλτες , να ξεσκάσουμε λιγο , να πάρουμε τον αέρα μας και να ενημερωθούμε για νέες εμπειρίες , να ζήσουμε μέσα από τον εθελοντισμό και να απομακρύνουμε το μυαλό μας από τα προβλήματα που το βασανίζουν στην διάρκεια της καθημερινότητας . Αν είσαι ένα από αυτά τα άτομα , που ψάχνουν νέες δράσεις και θέλουν να δώσουν πνοή στο όνειρο για ένα καλύτερο αύριο , αν είσαι ένας περαστικός ταξιδιώτης της ζωής που αγωνιά για το μέλλον του , αν θέλεις να καλλιεργήσεις το ακαδημαϊκό σου ταξίδι , ψάχνοντας το κατάλληλο μεταπτυχιακό ή το κατάλληλο πανεπιστήμιο που θα σε προετοιμάσει με όπλο τα απαραίτητα εφόδια της ζωής , για να βγεις έτοιμ@ στον επαγγελματικό στίβο , αν θέλεις να θυσιάσεις την γλυκιά ζέστη που προσφέρει εκείνη η συγκεκριμένη γωνιά του καναπέ σου , αγκαλιά με μια κουβέρτα , τότε σου έχουμε την λύση ! Έχεις ακούσει για την IUF ; Σε συγχωρούμε , αν δεν έχεις ιδέα για τι μιλάμε ! Το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό event στην Νοτιοανατολική Ευρώπη ! Ένας χώρος , μια οργάνωση , μια εθελοντική δράση , μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που σε ενημερώνει για όλα όσα θα ήθελες να ρωτήσεις σχετικά με την ακαδημαϊκή σου μόρφωση , σε επίπεδο εγχώριου αλλά και εξωτερικού τομέα.Η IUF , λοιπόν, είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό event στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στο οποίο μαθητές, φοιτητές και γονείς μαθαίνουν ό,τι χρειάζεται να ξέρουν σχετικά με τις σπουδές στο εξωτερικό.

Στην IUF έχεις την ευκαιρία να αλληλεπιδράσεις με αντιπροσώπους πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο, φοιτητές που ήδη σπουδάζουν στο εξωτερικό αλλά και εξειδικευμένους συμβούλους διεθνών σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού. Η IUF (International University Fair ) έχει παρουσία σε 4 χώρες της Ευρώπης :Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και διαδικτυακά) , Ρουμανία (Σε 6 πόλεις & Διαδικτυακά) , Ισπανία (Διαδικτυακά) , Ιταλία (Διαδικτυακά). Η IUF , σε νούμερα , τα σπάει ! Μόνο το 2017 είχαμε 560 εθελοντές που  συμμετείχαν στην οργάνωση της Έκθεσης , 25.900 επισκέπτες και 241 εκθέτες , με πληροφορίες για μεταπτυχιακές και προπτυχιακές σπουδές σε όλο τον κόσμο ! 17 χρόνια εμπειρίας , με δύο εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ,σου δίνουν την δυνατότητα να λάβεις  μέρος σε συζητήσεις και σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού ή γενικού περιεχομένου για σπουδές στο εξωτερικό.   Εάν λοιπόν,είσαι μαθητής λυκείου,φοιτητής ή πτυχιούχος και ενδιαφέρεσαι για προπτυχιακό, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό πρόγραμμα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, τότε η IUF είναι το πρώτο σου βήμα! Και έρχεται η αγαπημένη μας απορία : Μα , γιατί να συμμετάσχω ; Τι έχει να μου προσφέρει η Έκθεση ; Σου έχουμε την απάντηση ! 

  • Αξιοποίησε τα Ψυχομετρικά Τεστ που θα παρέχει δωρεάν η EMPLOY EDU  αποκλειστικά στους επισκέπτες της IUF.
  • Συνομίλησε live με εκπροσώπους διεθνών πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
  • Απόκτησε πρόσβαση σε πληροφορίες για πάνω από 5000 προγράμματα προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων του εξωτερικού
  • Απόκτησε πρόσβαση σε υποτροφίες και άλλες πηγές χρηματοδότησης
  • Συνέκρινε τα προγράμματα σπουδών και τα πανεπιστήμια για να αποφασίσεις ποιο είναι αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα
  • Ανακάλυψε ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για τη διαδικασία εισαγωγής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, τις αιτήσεις φοιτητικών δανείων και κρατικών επιδοτήσεων
  • Βρες απαντήσεις στις ερωτήσεις σου συζητώντας με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς συμβούλους διεθνών σπουδών ή σταδιοδρομίας

Σε πείσαμε ή …έχουμε ακόμα ; Σου φυλάξαμε το καλύτερο για το τέλος ! Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ . Πάτησε εδώ , για να μεταβείς στην κεντρική ιστοσελίδα της IUF και κάνε εγγραφή για να σε υποδεχτούμε με αγάπη την ώρα της έκθεσης και να σε ξεναγήσουμε στον μαγικό κόσμο της εκπαίδευσης ! 

Ο Νίκος μας αφηγείται:

“Μια περιπέτεια υγείας που παραλίγο να μου στοιχίσει τη ζωή και μου ακρωτηρίασε το αριστερό μου πόδι, μου άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο, όσο περίεργο και εάν ακούγεται. Μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να καταλάβω το πόσο ωραία είναι η ζωή. Μαζί θα μοιραστούμε το ταξίδι μου από το μηδέν στο τώρα.”

Δωρεάν Παρουσιάσεις

Επισκέψου την Έκθεση Πανεπιστημίων IUF για να βρεις και να παρακολουθήσεις σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν από Έλληνες συμβούλους σπουδών ή εκπαιδευτικούς καθώς και από αντιπροσώπους διεθνών πανεπιστημίων. Στην έκθεση , θα μπορέσεις να ενημερωθείς  από Έλληνες συμβούλους για τη διαδικασία αιτήσεων στο εξωτερικό , να συμμετάσχεις σε  σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού και σταδιοδρομίας  και να παρακολουθήσεις τις παρουσιάσεις προγραμμάτων σπουδών από τους Εκθέτες Πανεπιστημίων. Σε συμβουλεύουμε , με την εγγραφή σου , να εγγραφείς , και πάλι δωρεάν στα σεμινάρια που επιθυμείς να παρακολουθήσεις , καθώς ο μεγάλος όγκος επισκεπτών δεν δίνει σε όλα τα άτομα την δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία των σεμιναρίων. Μπορείς να κρατήσεις μια θέση, με την εγγραφή στο σεμινάριο που έχεις επιλέξει και έτσι , να αποφύγεις την πολύωρη….ορθοστασία ! 

Γιατί επιλέξεις την Ιρλανδία για τις μεταπτυχιακές σου σπουδές; Η Ιρλανδία είναι ένα κέντρο αριστείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μια τοποθεσία για έρευνα παγκόσμιας κλάσης. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ιρλανδία προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας μετά τις σπουδές.

(Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.)

Φέτος , με ενημερώνουν από το κοντρόλ , ότι έχουμε την δυνατότητα να κάνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και να ενημερωθούν σχετικά με τα αποτελέσματα τους . Τα επαγγελματικά τεστ δεν καθορίζουν φυσικά την τελική επιλογή σου , αλλά λειτουργούν πάντα βοηθητικά και σε συνδυασμό με τη γνώμη του ειδικού στον επαγγελματικό προσανατολισμό, δείχνουν το δρόμο στους νέους για μια πιο συνειδητή επιλογή ενός επαγγέλματος το οποίο θα τους ταιριάζει όσο το δυνατόν περισσότερο. Επιπλέον , οι συνεδρίες εκπαιδευτικής συμβουλευτικής είναι εδώ για να σε καθοδηγήσουν για ένα μέλλον , πιο σίγουρο , ασφαλές και ευχάριστο για σένα !

Σε έναν κόσμο που αλλάζει, είναι σημαντικό να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και στις συνεχείς αλλαγές της αγοράς εργασίας. Πώς μπορεί να με βοηθήσει ένα έξυπνο μεταπτυχιακό;

Τι εννοείς έχουμε και Giveaway ,  διαγωνισμούς και πολλά άλλα  στην Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων ; Μπες στην σελίδα μας στο Instagram ή στο Facebook και ενημερώσου σχετικά με τους τρόπους που μπορεί να κερδίσεις , για παράδειγμα το νέο τεστ της LABORA “ANALYSIS TEST” που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις ευκολότερα τις σπουδές που σου ταιριάζουν και δύο δωρεάν συμβουλευτικές συνεδρίες για σπουδές , προσαρμοσμένες στα μέτρα και τις ανάγκες κάθε μαθητή ή ενηλίκου που αξίζει να επιλέξει το καλύτερο για το άμεσο μέλλον! Αρκεί να κάνεις δωρεάν εγγραφή και ταγκ 1-2 φίλους στην δημοσίευση και τότε ο κόσμος του giveaway ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του …. και σε περιμένει !

Συμμετέχοντα Πανεπιστήμια

Ψάχνεις προγράμματα σπουδών για να ξεκινήσεις το πτυχίο, μάστερ ή διδακτορικό σου πρόγραμμα στο εξωτερικό; Ανακάλυψε για ποια πεδία σπουδών και ποια πανεπιστήμια μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες στην IUF , πατώντας εδώ , για να δεις τους εκθέτες της Θεσσαλονίκης και εδώ της Αθήνας.

Το εθελοντικό κομμάτι της IUF είναι προσωπικά το αγαπημένο μου . Οι εθελοντές της IUF , είμαστε περίεργα πλάσματα. Μπορούμε και επιβιώνουμε μέσα από το χάος που δημιουργείται , όταν πρόκειται να συσταθεί μια τέτοια πολύπλοκη οργάνωση . Γνωριζόμαστε μεταξύ μας , ανασυγκροτούμε τις πράξεις μας με την καθοδήγηση των υπέροχων και βοηθητικών leader μας και δακρύζουμε με το αποτέλεσμα μας , την ημέρα της έκθεσης . Υποδεχόμαστε με χαρά τα νέα μέλη που θέλουν να γίνουν μέλος αυτής της οικογένειας , γελάμε , πειραζόμαστε , δημιουργούμε φιλικούς δεσμούς και απολαμβάνουμε την εμπειρία στο μέγιστο . Και φυσικά , κανείς δεν μένει πίσω ! Για να σας δώσω ένα παράδειγμα , το όποιο με έκανε πραγματικά να νιώσω τους ανθρώπους που συγκροτούν την ομάδα , πιο κοντά μου . Έχοντας σπάσει το χέρι μου , κατά την διάρκεια της διοργάνωσης της προηγούμενης έκθεσης , αισθάνθηκα πως μόνο θα εμπόδιζε το χέρι μου ,με την παρουσία μου , τις διαδικασίες , καθώς δεν μπορούσα ούτε να γράψω , ούτε να εξυπηρετήσω τον κόσμο , παρά μόνο να δίνω πληροφορίες για τους εκθέτες και τα σεμινάρια . Η Σαλώμη , η υπεύθυνη των εθελοντών της Θεσσαλονίκης , ένας υπέροχος άνθρωπος που δεν κάθεται ούτε λεπτό πραγματικά , με βοήθησε να αξιοποιήσω την παρουσία μου στον χώρο , αντικαθιστώντας έναν εκθέτη που δυστυχώς έτυχε να λείψει και όπως τα υπόλοιπα άτομα, με αντιμετώπισαν , σαν δικό τους παιδί, προσπαθώντας να ενισχύσουν εκεί που το χέρι δεν μπορούσε. Τους ευχαριστώ θερμά που δεν με άφησαν ούτε λεπτό από τα μάτια τους και ανυπομονώ να δημιουργήσουμε αυτές τις υπέροχες αναμνήσεις γεμάτες χαμόγελα και γέλια, και φέτος !

Ανακάλυψε κόλπα για καλό προϋπολογισμό, βελτίωσε την οικονομική σου τεχνογνωσία, εξερεύνησε τις δυνατότητες χρηματοδότησης και κάνε τα όνειρά σου για διεθνή εκπαίδευση πραγματικότητα!

(Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά)

Επανερχόμαστε στο σήμερα , με το πρότζεκτ της Educativa , την IUF που τόσο αγαπήσαμε , να παίρνει σάρκα και οστά , στις 27 Οκτωβρίου στην Αθήνα και στις 29 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη ( θα μαι και εγώ εκεί , μην τυχόν και δεν έρθετε !) από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ . Αθήνα: Royal Olympic Hotel , Θεσ/νίκη: Makedonia Palace .Αυτά είναι όσα πρέπει να γνωρίζετε για να έρθετε στην εκπαιδευτική αυτή εκδήλωση που μπορεί να οδηγήσει τους επαγγελματικούς σας δρόμους σε ένα καλύτερο μέλλον . Χρειάζεται εισιτήριο ή πληρωμή για την είσοδο σας στον χώρο της Έκθεσης ; Μα φυσικά και όχι ! Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι την φυσική σας παρουσία και το πιο ωραίο σας χαμόγελο . Σας περιμένουμε με ανυπομονησία . Ραντεβού στην Έκθεση !

27 & 29 Οκτωβρίου
σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Αθήνα: Royal Olympic Hotel
Θεσ/νίκη: Makedonia Palace

16:00 – 21:00

FACEBOOK

INSTAGRAM

WEB PAGE

Αριάδνη Εμμανουηλίδου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Variety Vibes

18:00 19:59Current show

Variety Vibes

18:00 19:59