Η υπέροχη ιστορία ενός διαφορετικού κοριτσιού

Written by on 17/05/2020

image_print

Η ιστορία ξεκινάει κάπως έτσι:

Η Gillian ήταν μόλις 8 ετών, όμως το μέλλον της δε φαινόταν πολύ ευοίωνο. Δεν τα πήγαινε καθόλου καλά στο σχολείο. Τα γράμματα της ήταν χάλια, δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί, δεν έγραφε καλά στα τεστ. Σηκωνόταν συνεχώς όρθια μέσα στην τάξη, κοιτούσε έξω από το παράθυρο, παρέσερνε και τα υπόλοιπα παιδιά. Ο δάσκαλος αναγκαζόταν συνεχώς να τη συνετίζει και να τη μαλώνει.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Το σχολείο της θεώρησε ότι έχει κάποια μαθησιακή δυσκολία και φέρεται έτσι. Τη δεκαετία του 1930 δεν υπήρχε καν σαν έννοια το ADHD (Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας). Οπότε μη γνωρίζοντας τι ακριβώς κάνει το κορίτσι τόσο υπερκινητικό, σύστησαν στη μητέρα της να την πάει σε ψυχολόγο.

Και όντως, ανήσυχη και αγχωμένη η μητέρα της την πήγε σε ψυχολόγο για αξιολόγηση. Η μικρή έκατσε σε έναν μεγάλο δερμάτινο καναπέ και κουνούσε συνεχώς τα πόδια της. Γνωρίζοντας όμως ότι υπάρχει πιθανότητα από την αξιολόγηση να την πάνε σε ειδικό σχολείο, σταμάτησε. Αγχωμένη για την εντύπωση που θα έκανε, κάθισε πάνω στα χέρια της για να μην τα κουνάει νευρικά.

Η Gillian με την μητέρα της το 1932

Ο ψυχολόγος για ένα 20λεπτο μιλούσε με την μητέρα για τα προβλήματα της μικρής στο σχολείο. Αν και δεν απηύθυνε το λόγο στην Gillian την παρακολουθούσε συνέχεια. Ήταν αρκετά αγχωμένη από τον τρόπο που απαντούσε η μητέρα της.

Εκείνη δεν πίστευε ότι έχει πρόβλημα, αλλά το πίστευαν όλοι οι υπόλοιποι γύρω της. Και αυτό μπορεί να την οδηγούσε στο ειδικό σχολείο που δεν ήθελε να πάει.

Όταν τελείωσε η συζήτηση, ο ψυχολόγος σηκώθηκε. Πλησίασε την μικρή και της είπε ότι θα πάνε στο διπλανό δωμάτιο για να μιλήσουν με τη μητέρα της. Καθώς έφευγε ο ψυχολόγος, άνοιξε το ράδιο για να βεβαιωθεί ότι η μικρή δεν θα ακούει τα όσα λένε. Λίγο πριν κλείσει την πόρτα, γύρισε και είδε τη Gillian.

«Ελάτε να την δείτε!» ψιθύρισε στη μητέρα της. Οι δύο τους την κοίταζαν κρυφά τη μικρή να χορεύει με απίστευτη αρμονία. Ο καθένας θα μπορούσε να διακρίνει ότι οι κινήσεις της Gillian ήταν πολύ φυσικές! Εκτός από ταλέντο, είχε και μια απόλυτη ευχαρίστηση στο πρόσωπο της!

Τότε ο ψυχολόγος γύρισε προς τη μητέρα της μικρής και της είπε:

«Ξέρετε κυρία μου, η κόρη σας δεν έχει πρόβλημα. Απλά είναι χορεύτρια! Να την πάτε σε σχολή χορού!»

Έτσι και έγινε. Το κορίτσι πήγε εκεί που ανήκε. Σε σχολείο χορού!

Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ευτυχισμένη με έκανε αυτό! Την πρώτη φορά που μπήκα στην αίθουσα είδα ανθρώπους σαν και εμένα! Ανθρώπους που δεν μπορούσαν να καθίσουν στιγμή! Ανθρώπους που για να σκεφτούν έπρεπε να κινούνται διαρκώς!

Συνέχισε στο Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας και έφτιαξε δική της εταιρία μουσικών θεατρικών παραγωγών. Συναντήθηκε με τον Andrew Lloyd Webber και έκαναν μαζί μερικές από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις όλων των εποχών. Όπως τα μιούζικαλ “Cats” και “The Phantom of the Opera”.

The Olivier Awards held at the Royal Opera House – Pressroom Featuring: David Suchet,Gillian Lynne,Michael Crawford Where: London, United Kingdom When: 28 Apr 2013 Credit: Daniel Deme/WENN.com

Το κορίτσι αυτό με το δυσοίωνο μέλλον και τα προβλήματα στο σχολείο, έγινε γνωστή στον κόσμο ως Gillian Lynne.
Η γνωστή και καταξιωμένη Βρετανίδα μπαλαρίνα, χορεύτρια, χορογράφος, παραγωγός, ηθοποιός και σκηνοθέτης της τηλεόρασης και του θεάτρου.

Αυτό συνέβη επειδή κάποιος είδε αυτό που πραγματικά ήταν – κάποιος που ήξερε πώς να διαβάσει τα σημάδια. Κάποιος άλλος μπορεί να την έβαζε σε φαρμακευτική αγωγή για να κατευνάσει όλο αυτό που ήταν. Και τότε η Gillian Lynne θα είχε πραγματικά ένα δυσοίωνο μέλλον.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59