Σήμερα στην παραλία καθώς έψαχνα ένα σημείο για να αφήσω τα πράγματά μου, το βλέμμα μου έπεσε πάνω σε μια παρέα κοριτσιών που φαινόταν να διασκεδάζουν πολύ. Όλες εκτός από μια. Εκείνο το κορίτσι δεν γελούσε, δεν έβγαινε φωτογραφίες μαζί τους, καθόταν στην ξαπλώστρα τυλιγμένη με την πετσέτα της και τις κοιτούσε.Κάποια στιγμή είδα πως δειλά δειλά αποφάσισε να ξεδιπλώσει την πετσέτα γύρω από το σώμα της και να μπει στην θάλασσα. Από την γλώσσα του σώματός της φάνηκε πως την είχαν κυριεύσει ανασφάλειες και για αυτό δεν διασκέδαζε όπως οι φίλες της.
Το κορίτσι παρά τις ανασφάλειες και το θλιμμένο βλέμμα της ήταν πολύ όμορφο και το σώμα της ήταν πολύ όμορφο επίσης.Αλλά ήταν σαν να μην το έβλεπε,σαν να μην το ένιωθε η ίδια.
Και τότε αναρωτήθηκα γιατί κανείς να νιώθει άσχημα για το σώμα του;Για το σώμα που κάνει τόσα πολλά για εμάς ,για το σώμα που φιλοξενεί την ψυχή και το μυαλό μας.Γιατί πρέπει να υπάρχουν πρότυπα ομορφιάς;Ποιός ορίζει τα πρότυπα ομορφιάς; Η όμορφη εξωτερική όψη είναι ένα δώρο με ημερομηνία λήξης.Δεν είναι αυτό που θα μείνει για πάντα όπως η ομορφιά της ψυχής. Αντιθέτως, οι όμορφες αναμνήσεις στην παραλία θα μείνουν για πάντα. Γιατί πρέπει εσύ να τις στερείς από τον εαυτό σου;

Το ανθρώπινο σώμα είναι τέχνη. Τοσο το γυναικείο οσο και το ανδρικό.Η τέχνη του διαφορετικού. Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο.Η διαφορετικότητα, η ατέλεια, τα σημάδια είναι αυτά μας κάνουν ξεχωριστούς.Αυτά που μας κάνουν όμορφους.Τίποτα δεν μας ομορφαίνει τόσο πολύ όσο οι ατέλειες μας.Ο άνθρωπος ομορφαίνει όταν αρχίζει να αγαπάει και να σέβεται το σώμα του.Όλα τα σώματα είναι όμορφα, όλα τα σώματα είναι διαφορετικά,όλα τα σώματα είναι τέχνη και αυτό είναι κάτι που η σημερινή κοινωνία πρέπει να καταλάβει και να αποδεχτεί.
Και αφού μιλάμε για τέχνη ας πάρουμε ως παράδειγμα την Αφροδίτη της Μήλου. Το επιβλητικό αρχαίο άγαλμα που αποτελεί σύμβολο της ομορφιάς εδώ και αιώνες.

Διαβάστε ακόμη:  Στους δύο χωράνε άλλοι δύο...
Αφροδίτη της Μήλου , Μουσείο Λούβρου

Παρατηρούμε λοιπόν πως το σώμα της θεάς Αφροδίτης έχει ατέλειες ,πως τα χέρια της λείπουν. Παρόλα αυτά συμβολίζει την ομορφιά και την χάρη.Και ας μην είναι τέλειο. Εκατομμύρια άνθρωποι θαυμάζουν την τέχνη που πηγάζει από το ανθρώπινο σώμα.Άλλωστε πολλοί καλλιτέχνες, ζωγράφοι, γλύπτες θεωρούν το ανθρώπινο σώμα ως πηγή έμπνευσης τους. Το συναντάμε σε ζωγραφιές , σε φωτογραφίες ,σε μορφή αγαλμάτων και μας προκαλεί αισθήματα θαυμασμού. Αυτό καθιστά το σώμα μας τέχνη και πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό και να το αγαπάμε.

Ξύλινο άγαλμα του Bruno Walpoth
Θεά Αφροδίτη ,Βρετανικό Μουσείο

Αγκάλιασε το σώμα σου. Άσε την ομορφιά σου να φανεί. Άσε την τέχνη που σε περιλούζει να φανεί και πετά τις ανασφάλειες που σε τρώνε .Μόνο έτσι θα απολαύσεις το καλοκαίρι σου.