Η τέχνη της φωτογραφίας γάμου

Written by on 10/05/2020

image_print

Έφτασε η ώρα να αναζητήσουμε το φωτογράφο που θα καλύψει το γάμο μας. Έχουμε αναρωτηθεί τι σημαίνει φωτογραφία γάμου και τι ειναι ικανή να μας προσφέρει?

Ημέρα του γάμου σας

Για τους πιο πολλούς ανθρώπους η ημέρα του γάμου τους είναι κάτι ξεχωριστό και μοναδικό, όπου δύο άνθρωποι ενώνονται λόγω της αγάπης και του έρωτα που αισθάνονται μεταξύ τους!

Άρα η συγκεκριμένη ημέρα έχει πολλά να πεί τόσο στο ζευγάρι αλλά κια στου γονείς, συγγενείς και φίλους που θα θέλουν να γίνουν μέρος της χαράς τους

Το σίγουρο πάντως είναι πως η συγκεκριμένη ημέρα δεν μπορεί να επαναληφθεί τουλάχιστον όχι με τον ίδιο άνθρωπο. Είναι πολύτιμες στιγμές που πρέπει να χαραχτούν στη μνήμη των ανθρώπων που τις έζησαν αλλά και να αποτελέσουν ενα κειμήλιο για τη ζωή τους. Η μνήμη των ιδιαίτερων στιγμών μας πέραν τα όσα θα κρατήσουμε μέσα μας , χρειάζεται και κάτι να μας την επαναφέρει όταν θα περάσουν τα χρόνια και θα θέλουμε να ανατρέξουμε και να θυμηθούμε όλα όσα ζήσαμε. Ένα απο αυτά που θα αποτελέσει την παρακαταθήκη των προσωπικών σας στιγμών θα είναι η φωτογραφία.

Η φωτογραφία γάμου και η τέχνη της

Η φωτογραφία είναι μια εφαρμοσμένη τέχνη που έχει πολλά παρακλάδια και εφαρμογές στην σύγχρονη κοινωνία. Έτσι μπορεί να χωριστεί σε πολλούς κλάδους όπως: interior & exterior photography,pj,fashion, landscape photography,makro,still life,portrait,advertising photography,architecture και πολλές άλλες  εξειδικεύσεις.

Η φωτογραφία γάμου περιέχει πολλές από τις παραπάνω εξειδικεύσεις και αυτή είναι και αυτή είναι μια απο τις ιδιαιτερότητες της.

Έτσι π.χ ένας καλός φωτογράφος makro ή τοπίων δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι και καλός φωτογράφος γάμου. Ένας καλός φωτογράφος γάμου όμως πρέπει να είναι καλός φωτογράφος τοπίων, μάκρο, Interior & exterior και πολλά άλλα.

Για μένα η φωτογραφία γάμου σαν εξειδίκευση είναι ιδιαίτερη, θέλει προσοχή,μεράκι και ατελείωτες ώρες στην εκπαίδευση του κάθε φωτογράφου.

Όλες αυτές οι ώρες εκπαίδευσης  και πρακτικής πρέπει να αποδοθούν το καλύτερο δυνατό σε συγκεκριμένη στιγμή, χωρίς περιθώριο χρόνου ή λάθους, αφού η κάθε στιγμή των μελλονύμφων είναι ιδιαίτερη και μοναδική!

Θεωρώ λοιπόν την απασχόληση του φωτογράφου γάμου μαζί με την φωτοειδησεογραφία  αρκετά δύσκολη και απαιτητική ενασχόληση,γιατί πρέπει να γίνει σε πολύ συγκεκριμένο και περιορισμένο χρόνο.

Η εμπειρία και η εκπαίδευση του κάθε φωτογράφου είναι εγγυητές για το αποτέλεσμα και την παρακαταθήκη των στιγμών σας που η φωτογραφία μπορεί να σας προσφέρει!

«Ένα κλικ είναι μοναδικό και διαρκεί για πάντα!»

Χρήστος Αγγελίδης

Δείτε περισσότερα

image_print

Reader's opinions

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

 Current show