Η τέλεια τυροκαυτερή & 2 πεντανόστιμες παραλλαγές της

Written by on 30/07/2020

Υλικά (κλασική)
1 πράσινη καυτερή πιπεριά “κέρατο”
200 γρ. Φέτα θρυμματισμένη
100 γρ. γιαούρτι Στραγγιστό κλασικό
1 κ.σ. λευκό ξύδι
¼-½ κ.γ. μπούκοβο
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1) Βάζουμε την πιπεριά “κέρατο” σε ταψάκι περασμένο με λαδόκολλα, την ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις, για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

2) Αφαιρούμε προσεκτικά το κοτσάνι της πιπεριάς και την φλούδα (που βγαίνει εύκολα), την κόβουμε στη μέση και την ξεσποριάζουμε.

3) Μπορούμε να φτιάξουμε την τυροκαυτερή μας με 2 τρόπους, αναλόγως πως την θέλουμε: κρεμώδη ή λιγότερο πολτοποιημένη.

Για κρεμώδη τυροκαυτερή: Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) την ψημένη πιπεριά, την φέτα, το γιαούρτι, το ξύδι, το μπούκοβο, την πάπρικα και 30 ml ελαιόλαδο και πολτοποιούμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για λιγότερο πολτοποιημένη: Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα λιώνουμε/ανακατεύουμε καλά με πιρούνι, μέχρι να ενωθούν σε πηχτή κρέμα με κομματάκια.
Υλικά (με πιπεριές Φλωρίνης)
½ κόκκινη πιπεριά τσίλι
200 γρ. Φέτα θρυμματισμένη
100 γρ. γιαούρτι Στραγγιστό κλασικό
1 μεγάλη ψητή πιπεριά Φλωρίνης
¼-½ κ.γ. μπούκοβο
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1) Βάζουμε την πιπεριά “κέρατο” σε ταψάκι περασμένο με λαδόκολλα, την ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

2) Αφαιρούμε προσεκτικά το κοτσάνι της πιπεριάς και την φλούδα (που βγαίνει εύκολα), την κόβουμε στη μέση και την ξεσποριάζουμε.

3) Μπορούμε να φτιάξουμε την τυροκαυτερή μας με 2 τρόπους, αναλόγως πως την θέλουμε: κρεμώδη ή λιγότερο πολτοποιημένη.

Για κρεμώδη τυροκαυτερή: Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) την ψημένη πιπεριά τσίλι, την φέτα, το γιαούρτι, τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης, το μπούκοβο, την πάπρικα και 30 ml ελαιόλαδο και πολτοποιούμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για λιγότερο πολτοποιημένη: Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα λιώνουμε/ανακατεύουμε καλά με πιρούνι, μέχρι να ενωθούν σε πηχτή κρέμα με κομματάκια.
Υλικά (πράσινη με μυρωδικά)
1 πράσινη καυτερή πιπεριά “κέρατο”
¼ ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα), ψιλοκομμένο
2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
2-3 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
200 γρ. Φέτα θρυμματισμένη
100 γρ. γιαούρτι Στραγγιστό κλασικό
ξύσμα από ½ λεμόνι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
¼-½ κ.γ. μπούκοβο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1) Βάζουμε την πιπεριά “κέρατο” σε ταψάκι περασμένο με λαδόκολλα, την ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις, για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

2) Αφαιρούμε προσεκτικά το κοτσάνι της πιπεριάς και την φλούδα (που βγαίνει εύκολα), την κόβουμε στη μέση και την ξεσποριάζουμε.

3) Μπορούμε να φτιάξουμε την τυροκαυτερή μας με 2 τρόπους, αναλόγως πως την θέλουμε: κρεμώδη ή λιγότερο πολτοποιημένη.

Για κρεμώδη τυροκαυτερή: Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) την ψημένη πιπεριά, τον μαϊντανό, τα φυλλαράκια ρίγανης, τον δυόσμο, την φέτα, το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο και 30 ml ελαιόλαδο και πολτοποιούμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για λιγότερο πολτοποιημένη: Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα λιώνουμε/ανακατεύουμε καλά με πιρούνι, μέχρι να ενωθούν σε πηχτή κρέμα με κομματάκια.

Η τυροκαυτερή (ή κάποια από τις παραλλαγές της) σερβίρεται επιτόπου ή φυλάσσεται στο ψυγείο, καλυμμένη, μέχρι το σερβίρισμα. Προτιμήστε να την καταναλώσετε εντός 3-4 ημερών.

Πηγή


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist



Now On Air

No(w) On Air

16:00 18:00






Now On Air

No(w) On Air

16:00 18:00