Η σχέση μας με τον εαυτό μας. Η πιο σημαντική σχέση της ζωής μας

Written by on 11/05/2020

image_print

Η σχέση μας με τον εαυτό μας,είναι η πιο σημαντική σχέση της ζωής μας. Δεν μπορεί κανείς να μας αγαπήσει πραγματικά εάν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας και κανείς δεν πρόκειται να νοιαστεί για εμάς από εμάς τους ίδιους.

  Αυτογνωσία

 Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε καλά ποιες είναι οι δυνατότητές μας και να πιστεύουμε σε εμάς ακόμα και αν οι γύρω μας δεν το κάνουν 

Αρκεί να ξέρουμε μέχρι πού φτάνουν οι δυνατότητές και τα όριά μας. Δεν είναι σωστό να υποτιμάμε τον εαυτό μας, ούτε όμως να και να βάζουμε στόχους πέραν των δυνατοτήτων μας. Το να έχουμε αυτογνωσία μας κάνει την ζωή μας πιο εύκολη και μας βοηθάει να μην έχουμε ανάγκη την επιβεβαίωση από τους άλλους.

 Αυτονομία

 Όταν έχουμε φτάσει σε μια ηλικία όπου έχουμε περάσει την μετεφηβεία, είναι καιρός  ακόμα και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς να είμαστε αυτόνομοι. Να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Ούτε είναι κακό να δεχόμαστε βοήθεια όταν αυτό είναι απαραίτητο. Σίγουρα όμως μας κάνει να νοιώθουμε ότι πατάμε στα δικά μας πόδια και ότι ότι έχουμε δημιουργήσει το έχουμε κάνει μόνοι μας 

Αυτοεξέλιξη- αυτοπραγμάτωση

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωφέλιμο για την σχέση μας για τον εαυτό μας από το να εξελισσόμαστε διαρκώς. Και δεν μιλάμε για τον εργασιακό μας τομέα. Μπορούμε συνέχεια να μαθαίνουμε κάτι καινούριο. Κάθε μέρα είναι μια καινούρια ευκαιρία να μάθουμε κάτι καινούριο ή να εμβαθύνουμε σε κάτι που ήδη γνωρίζουμε. Το να μαθαίνουμε πράγματα μας βοηθάει να νοιώθουμε πιο σίγουροι για τον εαυτό μας. Εξελισσόμαστε πνευματικά. Νοιώθουμε καλύτερα ψυχικά. Μπορείς να επισκεφτείς ένα βιβλιοπωλείο ή μια δανειστική βιβλιοθήκη και αντί για μυθιστορήματα να επιλέγεις βιβλία μαθησιακά. Επιπλέον πλέον υπάρχει στη ζωή μας το ίντερνετ. Μπορείς να βλέπεις στον ελεύθερό σου χρόνο κάποιο ντοκιμαντέρ ή ακόμα να επισκέπτεσαι στα social media σελίδες στις οποίες μαθαίνεις κάτι που σε διαφέρει. Όσο εξασκείς το πνεύμα σου, τόση μεγαλύτερη σιγουριά νοιώθει για τον εαυτό σου.

Το πνεύμα και το σώμα έχουν  αλληλένδετη σχέση 

 Από τα αρχαία χρόνια έχουμε ανακαλύψει ότι τόσο το πνεύμα όσο και το σώμα μας έχουν ανάγκη για φροντίδα εξ ου και η αρχαία ρήση “νους υγιής εν σώματι υγιή”. Μπορείς να εστιάσεις στη φροντίδα του σώματός σου εξασκώντας συγχρόνως και το πνεύμα. Μια καλή ιδέα είναι να γραφτείς κάποιο χόμπι ή γυμναστήριο. Αγάπα και αγκάλιασε το σώμα σου. Είναι ο ναός της ψυχής σου συν ότι βελτιώνεις την αυτοπεποίθηση σου  έχοντας ένα όμορφο σώμα.

 Η σχέση μας με τον εαυτό μας είναι πολλή σημαντική

 Η  σχέση μας με τον εαυτό μας είναι μια σχέση που πρέπει να μοχθούμε κάθε μέρα για να την διατηρούμε. Αν δεν νοιαστούμε εμείς για εμάς, κανένας άλλος δεν θα το κάνει καλύτερα.

Ερμιόνη Ταυλαρίδου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59Current show

Group Therapy

16:00 17:59