Η κούρσα της ζωής!

Written by on 27/11/2020

image_print

Μία μικρή ιστοριούλα με πολλά κρυμμένα νοήματα!

Όλοι τρέχουμε! Όλοι τρέχουμε σε δρόμους, αμμόλοφους, βουνά, σε φυσικά ή μη μονοπάτια της πόλης ή της αυτοκρατορίας του εγκεφάλου μας, σε πάρκα και σε δάση, σε σκέψεις και σε νοήματα. Αθλητές στην κούρσα των ατελείωτων χιλιομέτρων, ολυμπιονίκες στον αγώνα των ανορθόδοξων, αναπάντητων ερωτήσεων, που μας τριβελίζουν σαν καρχαρίες το φρέσκο αίμα. Αυτού το θαυμαστού, ζοφερού δε κόσμου.

Τρέχουμε να προλάβουμε, πότε τις απαντήσεις που ψάχνουμε, πότε διαφορετικές οπτικές στα τοπία που συναντάμε, πότε άλλους ανθρώπους εξίσου μπερδεμένους με εμάς ή και όχι… άλλοτε τον ίδιο μας τον εαυτό. Τον βλέπουμε να μας προσπερνά μπροστά στα μάτια μας σαν κινηματογραφική ταινία, να μας βγάζει την γλώσσα και να μας κοροϊδεύει για τον ρυθμό που ακολουθούμε. Πρωτοπόρος σε αυτή την ουτοπική κούρσα βρίσκεται ο λαγός που μας οδηγεί, η ζωή.

Η ζωή. Ένα κορμί στιβαρό, με μύες γραμμωτούς-τόσο που έβρισκαν οι ηλιαχτίδες χώρο να κρυφτούν για να περάσουν την νύχτα-, με όγκο τεράστιο, που σηκώνει την Γη και τη γυρίζει άμα θέλει. Ένας συνδυασμός που ακόμα και ο πιο ηλίθιος θεός δεν θα τολμούσε να αμφισβητήσει. Κάπου εδώ έρχεται ο εαυτός μας με την ελάχιστη εώς μηδαμινή σοφία που μπορεί να τον διακατέχει και την εώς τώρα εμπειρική του συνείδηση και προσπερνάει τον λαγό. Η ζωή του στέλνει ένα γεμάτο υπαινιγμούς χαμόγελο και έπειτα ξεσπά σε γέλια. Γελά γιατί εκείνη αποφασίζει τα εμπόδια, τις αντοχές. Γελά γιατί εκείνη αποφασίζει τον τερματισμό! Σε αφήνει με ένα πονηρό βλέμμα και ένα φωτεινό χαμόγελο να νομίζεις πως νίκησες και ύστερα… ύστερα σε αφήνει να τραφείς με τους ίδιους σου τους δαίμονες. Καθώς ο εαυτός σου πασχίζει να ξαναβρεί τις ανάσες του και τον χαμένο του ρυθμό, ου υπόλοιποι τον προσπερνούν, τον αφήνουν πίσω, πολύ πίσω, τόσο που δεν φαίνεται πια.

Τι σου μένει πλέον; Τι μπορείς να κάνεις; Θα σταματήσεις να τρέχεις την κούρσα της ζωής; Ή μήπως σκέφτεσαι να συνεχίσεις; θα πιαστείς από τα ρούχα άλλου ή θα ξετυλίξεις το κουβάρι σου, θα ξεφορτωθείς μερικά δαιμόνια και θα επιταχύνεις;

Η επιλογή είναι δική σου και σε περιμένει!

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59