Η κοπέλα του έπαθε αμνησία κι εκείνος την κέρδισε ξανά από την αρχή

Written by on 25/04/2020

image_print

Αν έχετε δει την ταινία με τον Adam Sandler και την Drew Barrymore που λέγεται «50 First Dates» (ελληνικός τίτλος «Κάθε φορά, πρώτη φορά»), τότε μπορείτε να φανταστείτε στην περίπτωση της Sophie Clayton και του Jonathan Wilson.

Η 26χρονη υπέστη ρινορραγία τον Νοέμβριο του 2019, που προκάλεσε μια σππανια διαταραχή στο νευρικό της σύστημα και στον εγκέφαλο. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όταν οι δικοί της άνθρωποι κατάλαβαν πως είχε ξεχάσει τα πάντα. Ακόμα και το όνομά της.

Ο επίσης 26χρονος σύντροφός της Jonathan Wilson, με τον οποίο είχε σχέση για περισσότερο από δυο χρόνια, ήταν κι αυτός μαζί της. Όμως δεν θυμόταν ούτε αυτόν. Μόλις κατάλαβε τι συνέβη με την αγαπημένη του, αποφάσισε να αντιγράψει κατά κάποιον τρόπο την ταινία. Να την κάνει δηλαδή να θυμηθεί ξανά τη σχέση τους και να τον ερωτευτεί πάλι από την αρχή.

Ο Jonathan όπως θα καταλάβετε είναι τρελός και παλαβός γι’ αυτήν. Γι’ αυτό ξεκίνησε φτιάχνοντας φωτογραφικά άλμπουμ με τις ευχάριστες στιγμές που είχαν περάσει μαζί και άρχισε να βγαίνει ραντεβού μαζί της, κάνοντάς τα όλα από την αρχή. Την πήγε σε μέρη που είχαν πάει στα πρώτα τους ραντεβού και την βοηθούσε να θυμηθεί γιατί τον ερωτεύτηκε.

Η Sophie, σε αντίθεση με τηνdrew Barrymore που η μνήμη της κρατούσε μόλις 24 ώρες, άρχισε σιγά σιγά να θυμάται. Και ερωτευόταν ξανά τον Jonathan. «Οι φίλοι μου μου λένε πως η σχέση μας είναι σχεδόν όπως στην ταινία ’50 First Dates’ και πλέον μπορώ να δω την ομοιότητα. Όταν ξεκίνησαν όλα αυτά ήμουν σοκαρισμένη, μπερδεμένη και στενοχωρημένη γνωρίζοντας πως έχω ξεχάσει τα πάντα χωρίς να ξέρω το γιατί. Η περίπτωσή μου είναι ιδιαίτερα σπάνια, οπότε ψάχνουν ακόμα γιατί συνέβη κάτι τέτοιο και είναι εξαιρετικά απογοητευτικό να μην μπορούν να πουν το γιατί. Νιώθω πολύ άσχημα που έχω χάσει τις μνήμες από τα 26 χρόνια της ζωής μου, που με έκαναν τον άνθρωπο που είμαι, αλλά ανυπομονώ να δημιουργήσω νέες αναμνήσεις με εκείνους που με αγαπούν».

Και όπως ανέφερε, ερωτεύεται τον Jonathan ξανά από την αρχή. «Είναι τόσο όμορφο. Παρόλο που είναι λυπημένη που έχω ξεχάσει όλα όσα έκανα στο παρελθόν, είναι αληθινά ξεχωριστό να βλέπω πράγματα για πρώτη φορά μαζί με τον Jonathan. Μι αμέρα με πήγε για να δω πρώτη φορά την παραλία και ήταν κάτι το ανεπανάληπτο. Οι γιατροί δεν ξέρουν αν η μνήμη μου θα επανέλθει, οπότε προς το παρόν, είναι σαν η ζωή μου να ξεκίνησε πριν από τρείς μήνες. Όμως προσπαθώ να φτιάξω καινούργιες αναμνήσεις παρά να μου λείπουν οι παλιές».

Από την άλλη ο Jonathan παραδέχθηκε πως αρχικά αισθάνθηκε πως του καταστράφηκε η ζωή, αλλά πλέον προσπαθεί να δει τα πράγματα αισιόδοξα. «Στην αρχή ένιωσα ανήμπορος να την βοηθήσω να ξεφύγει από αυτή την φρικτή κατάσταση. Μια μέρα όταν πήγα να την δω, ένιωθα πολύ νευρικός, κι όταν η μητέρα της με παρουσίασε στην Sophie λέγοντάς της πως είμαι φίλος της, ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου. Έχουμε ζήσει κάποιες εκπληκτικές στιγμές και χάνοντας την μνήμη της, έχει ξεχάσει όλα όσα είχαμε κάνει μαζί σαν ζευγάρι. Είμαι όμως ευγνώμων που έχει ακόμα το χαμόγελό της και την ξεχωριστή προσωπικότητά της.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Variety Vibes

18:00 19:59Current show

Variety Vibes

18:00 19:59