Η κασέτα επιστρέφει με το «Walkman» του 2020

Written by on 25/01/2020

image_print

Το 2020 αναμένεται να «δει» τη μεγάλη επιστροφή της αναλογικής κασέτας στο εμπόριο.

Το 2020 φαίνεται να είναι η χρονιά που η κασέτα θα κάνει δυναμική επιστροφή στη μουσική βιομηχανία. 

Η κασέτα που βίωσε στιγμές δόξας το 1980 με την… άνοδο του Walkman της Sony και ήταν απαραίτητο αντικείμενο για κάθε μουσικόφιλο εκείνης της δεκαετίας, άρχισε να χάνεται τη δεκαετία του ’90 για να εξαφανιστεί τελείως μέχρι σήμερα. 

Σήμερα, μετά την ψηφιακή «επανάσταση», μία γαλλική εταιρεία επαναφέρει στο προσκήνιο το «Walkman» και τις κασέτες. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Forbes, η εταιρεία λέγεται Mulann και παράγει μαγνητικές ταινίες για κάρτες όπως οι κάρτες των ATM. 

Ο διάδοχος του «Walkman»

Το 2016 η Mulann δημιούργησε μία θυγατρική, την Recording The Masters, για να εκμεταλευτεί εμπορικά την τάση των αναλογικών προϊόντων και πλέον κυκλοφορεί τη νέα βελτιωμένη εκδοχή του «Walkman» που λέγεται «Fox», με προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης στα 69 ευρώ.

Ο Ζαν Λουκ Ρενό, CEO του ομίλου Mulann, τονίζει πως η εταιρεία δεν ανταγωνίζεται τη βιομηχανία ψηφιακής μουσικής, αλλά επιμένει πως υπάρχει χώρος και για τα δύο. 

Αύξηση πωλήσεων στις κασέτες

Όπως αναφέρεται, το 2018 πουλήθηκαν περισσότερες από 219.000 κασέτες στις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με τις 178.000 που πωλήθηκαν το 2017.

Η νέα τάση αναμένεται να επηρεάσει και τους καλλιτέχνες, οι οποίοι επιλέγουν να κυκλοφορήσουν τη μουσική τους διαδικτυακά, σε μορφή cd, κασέτας και βινυλίου.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

So Simply Unique

00:00 02:00

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

So Simply Unique

00:00 02:00