Όσο οξύμωρος και αν ακούγεται ο τίτλος του άρθρου, έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν μέσα σε αυτήν την πολύ δύσκολο περίοδο μπορούμε να βρούμε δραστηριότητες που θα μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας μας.

Παρακάτω θα σας προτείνω κάποιες δραστηριότητες, όχι αποκλειστικά και μόνο αθλητικές, που θα μπορούσαν να είναι μια ευχάριστη διέξοδος.

Αρχικά, νιώθετε ότι έχετε αποκτήσει μια σχέση πάθους με τον καναπέ σας τότε η λύση είναι μία. Σηκωθείτε και πηγαίντε μία βόλτα. Περπατήστε και προσπαθήστε να έχετε μια πιο ενεργή ζωή. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η άσκηση, αν συνδυαστεί και με την κατάλληλη διατροφή, μπορεί να έχει ευεργετικά οφέλη στην υγεία μας. Για παράδειγμα, η αερόβια άσκηση βοηθάει αφενός στο να χάσουμε λίπος, αφετέρου στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς. Επίσης στο σπίτι αφιερώστε λίγο χρόνο καθημερινά στην γυμναστική, υπάρχουν απλές και εύκολες ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να απενοχοποιηθείτε από τις θερμίδες που παίρνετε καθημερινά και νομίζετε ότι δεν θα τα χάσετε ποτέ.

Δεύτερον, μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο. Εδώ θα ήθελα να σας πω και μια δική μου μικρή ιστορία. Στην πρώτη καραντίνα εντελώς τυχαία έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο της VictoriaHislop ‘’Το Νήμα ‘’ που αναφέρεται στην ιστορία της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τότε να διάβαζα ένα βιβλίο στα 5 χρόνια, όμως αυτό σας διαβεβαιώ είναι ένα βιβλίο με απλό εύκολο και κατανοητό τρόπο γραφής. Μέσω του βιβλίου έχει την ευκαιρία κάποιος να ταξιδέψει σε κόσμους που δεν φαντάζεται και να μάθει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Να ξεχάσει τα προβλήματα του και να νιώσει πλήρης πνευματικά.

Διαβάστε ακόμη:  Πενήντα βιβλιοπωλεία ενώνουν τις δυνάμεις του και "νικούν" τον κορωνοϊό και την καραντίνα

Τρίτον, η αγαπημένη δραστηριότητα των νέων που δεν είναι άλλη από το Τικ-Τοκ. Θα μου πείτε πώς είναι δυνατόν να συνδέεται μια εφαρμογή στην οποία κάποιος προσπαθεί να μιμηθεί μια αγαπημένη ατάκα της καθημερινότητα με την δημιουργικότητα. Εδώ θέλω να πω ότι εν μέρη όλοι είμαστε ηθοποιοί και ότι καθημερινά ο καθένας από εμάς παίζει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Το Τικ-Τοκ μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για ένα άτομο να ανακαλύψει την πιο καλλιτεχνική πλευρά του εαυτού του και να εκτεθεί πιο εύκολα στο κοινό απ’ ότι πριν, καθώς μπορεί να το ξεκινήσει ως ένα χιουμοριστικό βίντεο για την παρέα.

Κλείνοντας τις προτάσεις μου, αρκετοί φίλοι μου ξεκίνησαν μία ξένη γλώσσα ένα μουσικό όργανο, αφού τώρα έχουν πιο ελεύθερο χρόνο από ποτέ. Κατά την γνώμη μου και τα δύο αποτελούν καλές ιδέες και ειδικά μια ακόμα ξένη γλώσσα είναι απαραίτητη στην απαιτητική αγορά εργασίας που ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος και οι απαιτήσεις περισσότερες. Από εκεί λοιπόν που έψαχνες τον χρόνο, η καραντίνα στον προσφέρει απλόχερα.

Συμπερασματικά η αγαπημένη λέξη της καραντίνας, αν ήταν υπαρκτό πρόσωπο θα ήταν ‘’Βαριέμαι να κάνω το οτιδήποτε‘’ δίπλα σε αυτήν την λέξη προσθέστε το δημιουργικά, είμαι σίγουρος ότι μπορείτε, αρκεί να το θελήσετε.