Η επόμενη πανδημία

Written by on 16/11/2020

image_print

Η εποχή που διανύουμε είναι σίγουρα μία πάρα πολύ δύσκολη. Η λεγόμενη πανδημία δεν είναι μία κατάσταση που συναντά η κάθε γενιά και μπορούμε να πούμε πως μόλις τελειώσει όλος αυτός ο “λαβύρινθος” θα έχουμε επιβιώσει μία εφιαλτική εμπειρία. Όμως δυστυχώς αυτό δεν είναι το τελευταίο το οποίο μπορεί αν συναντήσουμε ως ανθρωπότητα.

Με την διαρκείς ενίσχυση του φαινομένου του θερμοκηπίου οι πάγοι λιώνουν όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να ξεσκεπάζεται μία τεράστια και αρχαία ιστορία και μαζί της και κάποιοι ιοί…! Οι λεγόμενοι γιγάντιοι ιοί”Giant virus-Girus” έχουν ανακαλυφθεί ακόμα από το 2003 από επιστήμονες οι οποίοι εργάζονταν στην αρκτική. Αυτοί οι ιοί ‘κοιμούνται’ κάτω από τους πάγους για χιλιάδες χρόνια και με τη συνεχείς αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί κάποια στιγμή να βρουν την διέξοδο τους στον υπόλοιπο πλανήτη. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι ακίνδυνοι, άλλοι θανάσιμοι και άλλοι τελείως καινούριοι στα μάτια των επιστημών, το οποίο θεωρώ και το πιο ανησυχητικό.

Η ονομασία αυτοί προκύπτει διότι το γενετικό υλικό των ιών αυτών είναι πάρα πολύ μεγάλο, σε σχέση με τους υπόλοιπους ιούς,, και μπορεί να έχουν χιλιάδες γονίδια. Τα οποία γονίδια μπορεί να μην υπάρχουν σε κάποια άλλη μορφή ζωής του πλανήτη μας.

Όλο αυτό μπορεί να ακούγεται αρκετά τρομακτικό, ειδικά όταν οι ειδικοί δίνουν κάποιες πιθανότητες πως η επόμενη πανδημία θα μπορούσε να είναι από έναν τέτοιου είδους ιό. Ωστόσο η σκέψη μου είναι τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για να αποτρέψουμε, να προλάβουμε το κακό. Γιατί σύμφωνα με έρευνες και πειράματα όταν αυτός ο ιός ήρθε σε επαφή με έναν οργανισμό πολύ γρήγορα έδρασε και τον χρησιμοποίησε ως ξενιστή…! Οπότε θα ήταν προτιμότερο να μην επιτρέψουμε σε αυτούς τους ιούς την ελευθερία τους, να μην επιτρέψουμε στους πάγους να λιώσουν κι άλλο.

Με μικρές κινήσεις όπως η ανακύκλωση, μπορούμε να φροντίσουμε τον πλανήτη μας για να φροντίσουμε και τους εαυτούς μας.

Πηγή

Πηγή

Μπούτης Ηλίας

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59