Η εποχή του θερισμού

Written by on 20/10/2020

image_print

Η αλήθεια είναι πως δεν είχα αρχικα ξεκάθαρο τι να γράφω σε αυτό το κείμενο. Η εποχή του θερισμού!!!

Δε θέλω να μιλήσω για την καθ’ αυτου διαδικασία του θερισμού. Ας το δουμε στη μεταφορά του. Θέλω να πώ , κάθε εποχή έχει τις στιγμές τις , έχει αρχη , μέση και τέλος. Έτσι όπως και η εποχή του θερισμού σαν διαδικασία είναι σπορά – θέρος- τρύγος!

Πόσα είναι εκείνα που ζούμε και τα ξαναζούμε , τα οποία έχουν κι αυτά  αρχη μέση και τέλος; Πόσες στιγμές , ωραίες , άσχημες , περνάμε , φεύγουν και μας αφήνουν μια γεύση ;  Αυτές οι στιγμές λοιπόν , πλεσιόνονται  απο ανθρώπους , τους ανθρώπους μας. Τους ανθρώπους μας για εκείνη την εποχή. Γιατί πάντα ότι αρχίζει τελειώνει, έτσι και οι άνθρωποι έρχονται φεύγουν , και μέσα σε αυτούς είσαι και εσύ . Είσαι και  εσύ για κάποιους άλλους , ένας άνθρωπος που ήρθε και έφυγε , και έκλεισε μια εποχή.

Τώρα θα μου πείτε τι θέλει να πεί ο ποιήτης και πως θέλει να συνδέσει την εποχή του θερισμού με τις στιγμές και τους ανθρώπους. Λοιπόν, ας πάρουμε μεταφορικά τον άνθρωπο ως ένα χωράφι! Το χωράφι για να μπορέσει να σου δώσει καρπούς πρέπει να το οργώσεις ώστε να το προέτοιμασεις για να σπύρεις.  Έτσι λοιπόν και ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να μιλάει, να γράφει, να σκέφτεται, να γίνει ένας «σωστός» άνθρωπος στην κοινωνία.

Όταν λοιπόν , το χωράφι έχει βγάλει τους καρπούς του , έρχεται η εποχή για να θεριστεί , δηλαδή να γίνει η συγκομιδή των καρπών και το ξεκαθάρισμα τους,  όπου ο άνθρωπος θα απολαμβάνει μετ’ έπειτα. Για το θέριμσα χρειάζονται πολλά χέρια , πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένο χρόνο , ούτε πριν , ούτε μετά απο αυτον. Νωρίς νωρίς ξεκινάει το ξεκαθάρισμα του καλού καρπού απο  του κακού. Αυτό που αναπτύχθηκε σωστά και μπορεί να δώσει κάτι , και αυτό που είναι σκάρτο άρα δυστυχώς μένει πίσω.Φαντάσου λοιπόν, τον εαύτο σου ως χωράφι , όπου στο τέλος μιας εποχής σου, είσαι ο αγρότης που πρέπει να θερίσει , δηλαδή να ξεκαθαρίσει , ανθρώπους , δηλαδή καρπούς , ώστε  να καθαρίσει το χωράφι σου για νέες σπορές , δηλαδή νέοι άνθρωποι σε μία νέα εποχή .

Ένας φίλος , κάποτε, μου είχε βάλει μία  «εργασία» μακροχρόνια ….Η ζωή, μου λέει, είσαι εσύ. Σε δέκα , δεκαπέντε χρόνια θα κάτσουμε σε ένα τράπεζι  και θα πιούμε τον αγαπημένο μας καφέ…τι θα έχεις να μου πείς; Ποια θα είσαι; Τι έσπυρες και τι θέρισες; Εσύ τι καρπός θα είσαι; Ώριμος , να τον γευτώ ή σκάρτος για να τον πετάξω;

Η επιλογή , λοιπόν , είναι δικιά μας τι θέλουμε να είμαστε στη ζωή μας. Το δρεπάνι που θα θερίσουμε είναι απλά το εργαλείο .

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59