Η Αυθεντική Συνταγή Για Ιταλικό Ζυμάρι Πίτσας.
Written by CityVibes on 02/02/2020
Υλικά |
10 γρ. ξηρή μαγιά 20 γρ. ζάχαρη 1 ποτήρι χλιαρό νερό περίπου Αλάτι 12 γρ. ελαιόλαδο 400 γρ. άλευρο |
Εκτέλεση |
-Βάζετε τη μαγιά σε ένα μπωλ με 25 ml. χλιαρό νερό και μια πρέζα ζάχαρη, ανακατεύετε και αφήνετε για 10 λεπτά. -Κοσκινίστε το αλεύρι, ρίξτε το σε ένα μπολ ,προσθέστε ζάχαρη, αλάτι, ελαιόλαδο και νερό. Προσθέστε τη μαγιά και ζυμώνετε. -Στη συνέχεια, βγάλτε τη ζύμη από το μπολ και τοποθετήστε τη στο τραπέζι. Αλείψτε τα χέρια με ελαιόλαδο και συνεχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη για περίπου 5 λεπτά. -Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να φουσκώσει και χρησιμοποιείστε τη. |