Η αναπάντεχη διάλυση των Daft Punk.

Written by on 23/02/2021

image_print

Οι Daft Punk , το γαλλικό δίδυμο με τα χαρακτηριστικά ρομποτικά κράνη και γάντια, το οποίο χάραξε το όνομα του στην λίστα των πρωτοπόρων της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, ανακοινώνει την διάλυση του, έπειτα από 28 χρόνια. Η ανακοίνωση έγινε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου του 2021 και απογοήτευσε χιλιάδες θαυμαστές από όλο τον κόσμο.

Το γαλλικό αυτό ντουέτο της ηλεκτρονικής μουσικής δημιουργήθηκε το 1993 από τους Guy-Manuel de Homem-Christo και Thomas Bangalter και τα υπόλοιπα είναι ιστορία… Απέκτησαν μεγάλη δημοσιότητα τα τέλη της δεκαετίας του 1990, με την ανάπτυξη του κινήματος της γαλλικής house μουσικής. Η επιτυχία που ακολουθήσε τα επόμενα χρόνια ήταν τεράστια.
Η μουσική τους διανθίζεται κυρίως από funk, techno, disco, rock και synthpop ρυθμούς.

Το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ τους ” Homework” κυκλοφόρησε από την Virgin Records το 1997 και συναντήθηκε ως επι το πλείστον με καλές κριτικές. Τα πιο γνωστά τραγούδια του άλμπουμ είναι το “Around the World” και το “Da Funk”. Το δεύτερο άλμπουμ τους,” Discovery”, είχε περαιτέρω επιτυχία, καθώς είναι υποστηριζόμενο από επιτυχημένα κομμάτια όπως το “One More Time”, το “Digital Love” και το “Harder, Better, Faster, Stronger”.

Τον Μάρτιο του 2005, οι Daft Punk κυκλοφόρησαν το τρίτο άλμπουμ τους, “Human After All”, το οποίο είχε μέτρια επιτυχία. Αν και τα τραγούδια “Robot Rock” και “Technologic” γνώρισαν μεγάλη απήχηση, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Daft Punk έκαναν περιοδείες όλο το 2006 και το 2007 και κυκλοφόρησαν το live άλμπουμ “Alive”, το 2007, το οποίο κέρδισε ένα βραβείο Grammy για το Best Electronic / Dance Album. Συνέθεσαν επίσης το soundtrack για την ταινία Tron: Legacy, η οποία κυκλοφόρησε το 2010.

Το 2013, οι Daft Punk υπέγραψαν με την Columbia Records και κυκλοφόρησαν το τέταρτο άλμπουμ τους, “Random Access Memories”. Το πρώτο single “Get Lucky”, μια συνεργασία με τους Pharrell Williams και Nile Rodgers,έφτασε στο top 10 στα charts 32 χωρών. Το” Random Access Memories” κέρδισε πέντε βραβεία Grammy το 2014, συμπεριλαμβανομένου του άλμπουμ της χρονιάς και του τραγουδιού της χρονιάς για το “Get Lucky”.

Το 2016, οι Daft Punk έφτασαν στην πρώτη θέση της λίστας του Billboard “Hot 100” με το τραγούδι “Starboy”, μια αρκετά πετυχημένη συνεργασία με τον The Weeknd.

Η είδηση της διάλυσης επιβεβαιήθκε από την υπεύθυνη των Daft Punk για τις δημόσιες σχέσεις , χωρίς όμως να αναφέρει τους ακριβείς λόγους που οδήγησαν σε αυτή την δυσάρεστη απόφαση. Το τελευταίο αντίο ειπώθηκε μέσα από ένα βίντεο οκτώ λεπτών, με τίτλο “Epilogue” , το οποίο περιλαμβάνει πλάνα από την ταινία τους “Electroma” ,που κυκλοφόρησε το 2006.

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist