Ζωή εκτός γης;

Written by on 08/12/2020

image_print

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα παρακολούθησης του Netflix προβάλλεται μία νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο ‘Alien worlds”. Ένας αρκετά ενδιαφέρον τίτλος που μου κίνησε την περιέργεια από την πρώτη στιγμή, ειδικά όταν είδα πως επρόκειτο για θεωρίες επιστημόνων σχετικά με τη ζωή πέρα της γης.

Σύμφωνα με τον αστροφυσικό Adam Frank η πιο συχνές ερωτήσεις που δέχεται είναι: “Τι υπάρχει στο κέντρο μιας μαύρης τρύπας;” και “Υπάρχει ζωή στους υπόλοιπους πλανήτες;”. Νομίζω πως όλοι μας έχουμε ,κάποια στιγμή, αναρωτηθεί κάτι από αυτά τα δύο.

Οι θεωρίες οι οποίες αναλύουν και εξηγούνται σε αυτό το ντοκιμαντέρ βασίζονται στον τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκε ζωή στον δικό μας πλανήτη. Αν και πολύ ενδιαφέρον δεν θα είχα κάτι να σχολιάσω πάνω σε αυτό, μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη σειρά και να δει τις υπέροχες αυτές πληροφορίες. Στο τελευταίο επεισόδιο όμως ο αστροβιολόγος Doug Vakoch θέτει ένα ερώτημα που με κέντρισε αρκετά. Αυτός ο επιστήμονας εργάζεται επάνω σε ραδιοκύματα και με μία πολύπλοκη διαδικασία ψάχνει σημάδια ζωής στο διάστημα. Αυτό το οποίο θεωρεί πως πρέπει να γίνει είναι να ξεκινήσουμε και εμείς ως ανθρωπότητα να μεταδίδουμε τα δικά μας μηνύματα. Για να αρχίσει ,βέβαια , αυτό το πρότζεκτ θα έπρεπε να πάρει το θετικό από πολλά άτομα και από πολλούς αστροφυσικούς και αστροβιολόγους που θα έπρεπε να πείσει.

Η πρώτη μου σκέψη λοιπόν ήταν πως δεδομένου του εξοπλισμού που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα αλλά και τις απόστασης στην οποία μπορεί να υπάρχει κάποιος πολιτισμός θα ήταν ίσως αδύνατο να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Ίσως τα δεδομένα που θα έχουμε να είναι από έναν χρόνο πολύ παρελθοντικό για αυτούς οπότε αυτό που θα “δούμε” να μην είναι η ορθή πραγματικότητα, ίσως ένας πολιτισμός να εξελίσσεται με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια στιγμή με εμάς, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε.

Ωστόσο ποια είναι η κοινή γνώμη; Θεωρείται πως θα έπρεπε να επικοινωνήσουμε με κάποιον τυχόν πολιτισμό ή φοβάστε το άγνωστο και τον τρόπο με τον οποίο μας έχει παρουσιαστεί η εξωγήινη ζωή;

Τη σειρά “Alien worlds” μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω της πλατφόρμας του Netflix(νόμιμο ) ή με κάποιον άλλο πειρατικό; τρόπο.

Alien Worlds (TV Series 2020) – IMDb

ΜΠΟΥΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59