Υλικά
Για το ζελέ:
100 γρ. ζελέ βερίκοκο, σε σκόνη
200-250 ml βραστό νερό
200-250 ml κρύο νερό
100 γρ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο
 
Για την κρέμα γιαουρτιού:
400 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
300 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
 
Για το σερβίρισμα:
Σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
Εκτέλεση
Για την κρέμα γιαουρτιού:
1
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται σαντιγί.
2 Αμέσως μετά, προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (όχι πάρα πολύ). Μόλις είναι έτοιμη, αδειάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο.

Για το ζελέ:
3
Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ζελέ, το βραστό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί ο ζελές.
4 Έπειτα, προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε εκ νέου.
5 Ύστερα, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δοσομετρικό δοχείο και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά, μέχρι να κρυώσει.

Σύνθεση:
6
Παίρνουμε τα ποτήρια που θα σερβίρουμε, τα γεμίζουμε μέχρι το ¼ τους με την κρέμα γιαουρτιού και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά.
7 Κατόπιν, αφαιρούμε τα ποτήρια από την κατάψυξη, τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το ζελέ, ρίχνουμε λίγα αμύγδαλα και τα μεταφέρουμε εκ νέου στο ψυγείο για άλλες 2-2.5 ώρες.
8 Τέλος, αφαιρούμε από το ψυγείο, γεμίζουμε τα ποτήρια με την υπόλοιπη κρέμα γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.

Πηγή

Διαβάστε ακόμη:  Παραδοσιακό ρυζόγαλο