«Ζανδέ» ο γλυκός πειρασμός που έλειπε από τη Θεσσαλονίκη!

Written by on 16/06/2023

image_print

Μια γλυκιά οικογενειακή παράδoση του πανέμορφου Βελβεντού και της Κοζάνης, τείνει να αποτελέσει παράδoση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ήταν Δεκέμβριος του 2021, όταν η πόλη μας απέκτησε το προνόμιο να φιλοξενεί τη «Ζανδέ». Οι φημισμένες τουλούμπες από τον Βελβεντό «ταξίδεψαν» και στη Θεσσαλονίκη, γλυτώνοντάς μας έτσι από την υποχρέωση σε φίλους που ταξιδεύουν στον Βελβεντό ή την Κοζάνη, για να μας τις φέρουν.

Η γεύση της περιζήτητης αυτής τουλούμπας αναμφίβολα σε «ταξιδεύει»… Στο παρελθόν! Η ιστορία της οικογενειακής αυτής επιχείρησης ξεκίνησε πριν από μερικές δεκαετίες, από το καφενείο που διατηρούσαν στο κέντρο του Βελβεντού, ο Μανώλης και η Κατερίνα Ζανδέ.

Η κ. Κατερίνα ξεκίνησε να φτιάχνει τουλουμπάκια για τους θαμώνες του καφενείου και αυτά δεν άργησαν να γίνουν ανάρπαστα. Καφές, τάβλι και στοιχήματα σε τουλουμπάκια. Μάλιστα, όταν το ΚΤΕΛ έστησε το εκδοτήριο του στο καφενείο της κ. Κατερίνας, τα κουτιά με τις τουλούμπες άρχισαν να ταξιδεύουν…

Σήμερα αν περάσεις μια βόλτα από Εγνατίας 108 με Πρασακάκη γωνία, έχεις τη δυνατότητα να αντιληφθείς «γευστικά» τα όλα όσα διηγούμαστε. Τουλούμπες, τουλουμπάκια, κουρκουμπίνια και λουκουμάδες πλαισιώνουν τη βιτρίνα του καταστήματος και σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις!

«Αυτό που κάνει τα προϊόντα μας ξεχωριστά είναι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε. Πρώτιστο μέλημά μας είναι να είναι όλα φρέσκα! Στην περίπτωση που κάποια στιγμή τελειώσουν τα προϊόντα που έχουμε ετοιμάσει για την ίδια μέρα, τότε σταματάμε να πουλάμε!» μας λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνης, ο οποίος αναλαμβάνει καθημερινά το δρομολόγιο από το εργαστήριο μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Στο κατάστημα επιπροσθέτως την περίοδο των Χριστουγέννων μπορείς να βρεις μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Ενώ τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, έχεις τη δυνατότητα να γευτείς παγωτό που φτιάχνεται με φρέσκο γάλα από την περιοχή.

Τέλος επίσης ηλιαστό κρασί Σιάτιστας, κρασιά του Βελβεντού, κρόκο Κοζάνης και μέλι τοπικών παραγωγών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 222286

Εγνατία 108, Θες/νίκη

Instagram : touloubeszande

Facebook: ΖΑΝΔΕ Παραδοσιακές Τουλούμπες Βελβενδού

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59Current show

Group Therapy

16:00 17:59