Εσύ θέλεις να είσαι παραγωγικός το 2021;

Written by on 10/04/2021

image_print

Guess who’s back, back again!! 🎧

Λοιπόόόν, παραγωγικότητα… Μέχρι στιγμής, η περιπέτεια της ανθρωπότητας με τον SARS-CoV2 μας έχει διδάξει μεταξύ άλλων, πως τίποτα δεν θα είναι το ίδιο με την εποχή πριν την εμφάνιση του ιού. Βλέποντας την καθημερινότητά μας να αλλάζει, οφείλουμε να προσαρμοστούμε τις τεχνολογικές αλλαγές για να συνεχίσουμε να είμαστε παραγωγικοί. Παρακάτω θα δούμε τρεις δεξιότητες/συνήθειες που μπορείς να αποκτήσεις με στοιχειώδη εξάσκηση και παράλληλα θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σου κατακόρυφα.

Let’s gooo!

Τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης

Ξεκινάω με το τυφλό σύστημα γιατί είναι μια MUST δεξιότητα. Πλέον με τους υπολογιστές να έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινή επίλυση των αναγκών μας  θα διαπίστωνε κανείς πως πληκτρολογώντας γρήγορα κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη. 1 ώρα την ημέρα είναι αρκετή για να δεις αποτελέσματα στην ταχύτητα και ακρίβεια πληκτρολόγησης.

Η παραγωγικότητά σου θα αυξηθεί σημαντικά και εργασίες που παλαιότερα φοβόσασταν  να τις ξεκινήσετε, πλέον θα έχετε όρεξη να τις υλοποιείτε. Και μην ξεχνάτε πως practice makes it perfect. Οπότε εξασκηθείτε όσο τω δυνατόν πιο συχνά.

Παρακάτω θα βρείτε συνδέσμους για εξάσκηση ή εκμάθηση 👇🏼

Typing Jungle https://www.typingclub.com/sportal/ (Για αρχάριους)

Type racer https://play.typeracer.com/

10 fast fingers https://10fastfingers.com/typing-test/english

Γρήγορη ανάγνωση

Πραγματικά αν είσαι από τους ανθρώπους που αφήνεις άρθρα αδιάβαστα ή βιβλία στη μέση χωρίς να τα ολοκληρώσεις, τότε μερικά μυστικά για να αυξήσεις τον ρυθμό διαβάσματός σου, μάλλον σου χρειάζονται. Η ουσία είναι πως, διαβάζοντας πιο γρήγορα όχι μόνο απορροφάς ευκολότερα γνώση και πληροφορίες αλλά κάνεις και το διάβασμα ένα ευχάριστο χόμπι.

Προσοχή, κάποιες φορές χρειάζεται η γρήγορη ανάγνωση μα κάποιες άλλες όχι. Όπως και να έχει είναι ωραίο να μπορεί κανείς να αυξομειώνει τον ρυθμό διαβάσματός του ανάλογα με την περίσταση. Ο παρακάτω σύνδεσμος είναι ένα βίντεο του γιατρού-YouTuber, Ali Abdaal, ο οποίος δείχνει μερικά μυστικά και τεχνικές για γρήγορη ανάγνωση. Γενικά είναι από τους ανθρώπους που αξίζει να παρακολουθείτε, οπότε check it. 👇🏻

Μάθε να χειρίζεσαι τα emails σου

Δεν έχει σημασία αν είσαι επαγγελματίας, φοιτητής ή άνεργος. Η ψηφιοποίηση πολλών νέων και παλιών δυνατοτήτων όπως οι λογαριασμοί, τα ραντεβού και συνομιλίες, απαιτούν ένα οργανωμένο λογαριασμό e-mail. Ήρθε ο καιρός λοιπόν να μπεις στο e-mail σου και να καθαρίσεις τα 10.000 αδιάβαστα μηνύματα. Σίγουρα κάποια στιγμή στο άμεσο ή απώτερο μέλλον θα λαμβάνεις σημαντικά μηνύματα στην ηλεκτρονική σου διεύθυνση.

Ξεκίνα με το να κάνεις unsubscribe από site τα οποία δεν επιθυμείς να λαμβάνεις e-mail και πρόσθεσε labels(ετικέτες) για να κατηγοριοποιείς τα e-mail σου. Η καθημερινή χρήση εφαρμογών όπως το Gmail, yahoo, Microsoft mail θα σε κάνουν να εξοικειωθείς με τα emails και να είσαι έτοιμος/μη όταν χρειαστεί.

Στα επόμενα χρόνία το e-mail chatting θα γίνει το κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας και όχι άδικα. Ειναι άμεσο, εύκολο στη χρήση και έχει μια νότα επαγγελματισμού βρε αδερφέ. Fun Fact: ημερησίως στέλνονται παγκοσμίως 306 δισεκατομμύρια e-mails και κατά τα επόμενα χρόνια αυτός ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Επένδυσε σε εσένα!

Μην ξεχνάς να βλέπεις τα προαναφερθέντα σαν παιχνίδι. Αν δεν περνάς καλά , ΚΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.😎 Πλάκα κάνω. Απλά πείσε το “ΕΓΩ” σου πως κάνεις κάτι για εσένα. Και δεν είναι η κλασική καλοπέραση που ενδεχομένως να θέλεις το ξέρω, μα δες το σαν επένδυση στον μοναδικό εαυτό σου.

Your Boy – Αlex 🙋🏻‍♂️

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59