Εσείς πόσο συχνά γελάτε;

Written by on 01/02/2021

image_print

Το γέλιο είναι απόρροια του πιο δυνατού θετικού συναισθήματος. Είναι ικανό να πάρει τα αρνητικά και να τα μεταμορφώσει, είναι το μεγαλύτερο μέσο επιβίωσης στην ζωή μας. Όμως στις μέρες μας γελάμε όλο και λιγότερο. Πόση χαρά έχουμε στην δουλειά μας; Πόση χαρά έχουμε στην οικογένεια μας;

 Ένα πρωί που είχα ξυπνήσει με άσχημη διάθεση, μπήκα σε ένα μαγαζί και το χαμόγελο της υπαλλήλου, η ζεστή της καλημέρα, αμέσως χάρισε χαμόγελο και στο δικό μου πρόσωπο. Έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το γέλιο είναι μεταδοτικό. Υπάρχουν άνθρωποι που με δέκα λεπτά γέλιου την ημέρα, έχουν θεραπεύσει πολλά προβλήματα είτε ψυχολογικά είτε ψυχοσωματικά. Το γέλιο απελευθερώνει ηρεμιστικές ορμόνες, καταπολεμά το στρές και διώχνει τα αρνητικά συναισθήματα.

Το γέλιο είναι ευτυχία. Η ευτυχία του καθενός είναι προσωπική του υπόθεση.  Ο δρόμος προς την ευτυχία είναι η ανάπτυξη των θετικών συναισθημάτων, η καλή διάθεση. Να σκεφτόμαστε θετικά, να βλέπουμε την θετική πλευρά της ζωής.

Ο άνθρωπος έχει συσσωρευμένη ενέργεια μέσα του και πρέπει να την εκτονώσει με κάθε τρόπο ακόμα και αν αυτή η εκτόνωση γίνεται με αρνητικό τρόπο. Ωστόσο, το γέλιο απελευθερώνει ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας που παραμένει φυλακισμένη στον οργανισμό. Ο άνθρωπος που γελά προστατεύει την πνευματική και ψυχική του υγεία, η οποία απειλείται συνήθως από τον φόβο και τον θυμό.  Το γέλιο εμποδίζει το νου να γεννά συνεχώς σκέψεις αφήνοντας για λίγο στην άκρη αγωνίες και έγνοιες, είναι αντίδοτο στον πόνο και έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Γελώντας, φέρνουμε στην επιφάνεια τα θετικά και όμορφα συναισθήματα, τη χαρά, την ηρεμία, την ελπίδα, την πίστη.

Αν φέτος θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα στη χρονιά μας, ένα μεγάλο δώρο θα είναι να  βάλουμε περισσότερο γέλιο στη ζωή μας. Με αυτό τον τρόπο ακόμα και οι μικρό-ατυχίες, οι προκλήσεις, οι απογοητεύσεις της ζωής αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ευκολία. Μπορούμε να γελάμε με πράγματα που μας φαίνονταν «μεγάλα» κι έτσι τα κάνουμε  αστεία και «μικρά». Αυτό δεν σημαίνει πως παύουν να υπάρχουν προβλήματα και ατυχίες, απλά δεν τα αφήνουμε να μας κυριεύουν. Το γέλιο μπορεί να διώξει μακριά τον αρνητισμό, τις  εντάσεις, να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ημέρας και της ζωής.

Ας μην αφήσουμε το χρόνο να κυλά χωρίς γέλιο. Ας Αφήσουμε το  γέλιο να βγει από μέσα μας για να ενεργοποιήσουμε την αληθινή μας ύπαρξη, τη μοναδικότητά μας, να βρούμε τη δημιουργικότητα και τη χαρά.

Η σοβαρότητα συχνά δεν είναι η σωστή αντίδραση μπροστά στον παραλογισμό της ζωής. Η ζωή είναι πολύ μικρή,  γι’ αυτό πρέπει να γελάμε όσο ακόμα έχουμε δόντια.  Γελάστε!

Αντελίνα Παπαδοπούλου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59