Εσείς έχετε αυτοπεποίθηση;(vid)

Written by on 30/12/2020

image_print

Ένας από τους πιο ουσιαστικούς παράγοντες που κάνει τη ζωή μας ευτυχισμένη και γεμάτη νόημα είναι η αυτοπεποίθηση, η αίσθηση ότι μπορούμε να πετύχουμε ό,τι βάλουμε στο νου μας. Η κύρια αιτία της αποτυχίας των ανθρώπων, σε όλους τους τομείς είναι η απουσία πίστης στον εαυτό τους και η έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Η αυτοπεποίθηση είναι αναπόσπαστο τμήμα της αυτοεκτίμησης. Πριν μπορέσετε να αποκτήσετε εμπιστοσύνη στις αποφάσεις που λαμβάνετε πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας. Θα πρέπει να πιστέψετε από τα βάθη της καρδιάς σας ότι είστε ένας αξιόλογος άνθρωπος.

Είστε ακριβώς αυτό που πιστεύετε ότι είστε. Πλάθετε τον εαυτό σας ως τέλειο αντίγραφο της εικόνας που έχετε για αυτόν. Κατά συνέπεια αν διατηρείτε μια ισχυρή και θετική ιδέα θα καταλήξετε να είστε πιο ευτυχισμένοι και πιο επιτυχημένοι, γεγονός που υπερνικά τα εμπόδια και πραγματοποιεί στόχους που θέτετε στη ζωή σας.

Πολύ συχνά, δυστυχώς, μας απασχολεί περισσότερο το τι πιστεύουν οι άλλοι για εμάς και όχι με το τι πιστεύουμε εμείς για τον εαυτό μας. Δεν πρέπει να σας απασχολεί τι πιστεύουν οι άλλοι για εσάς. Μέχρι να ανακαλύψουν την πραγματική σας αξία, η δυνατότητα επιτυχίας σας εξαρτάται αποκλειστικά από αυτό που σκέφτεστε εσείς για εσάς.
Πολλοί άνθρωποι αυτό-σαμποτάρονται δίνοντας λανθασμένες εντολές και μηνύματα στον εγκέφαλό και την ψυχή τους κι έτσι αυτά συνηθίζουν να λειτουργούν με αυτές τις καταγραφές. Για παράδειγμα εάν συνεχώς λέτε στον εαυτό σας ότι θα αποτύχετε τότε το πιο πιθανό είναι όντως να αποτύχετε. O υποσυνείδητος νους αποδέχεται αμέσως μια ιδέα και ξεκινά αμέσως την εφαρμογή της. Αυτό συμβαίνει τόσο για τις καλές όσο και για τις κακές ιδέες.

Αν χρησιμοποιήσετε τον νου σας για κάτι δημιουργικό, θα σας ανταμείψει με σωστό προσανατολισμό, ηρεμία και ελευθερία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιέζετε, όμως, τον εαυτό σας να σκέφτεται θετικά, απότομα και άμεσα. Πρέπει να φέρεστε στον εαυτό σας με ευγένεια.  Με πίεση και εξαναγκασμούς, το υποσυνείδητό δεν ανταποκρίνεται, όμως ανταποκρίνεται στην πίστη σας και στην αποδοχή. Ο αβίαστος τρόπος σε όλα είναι και ο καλύτερος.

Δεν πρέπει να τα παρατάτε με την πρώτη αποτυχία γιατί αυτή, τις περισσότερες φορές, κουβαλάει τον σπόρο της επιτυχίας. Να αξιολογείτε τα λάθη σας και την κάθε ήττα σας χωρίς να κρατάτε μαστίγιο. Μόνο ένας ήρεμος νους μπορεί να υλοποιεί τις επιθυμίες και να επεξεργάζεται σωστά τα δεδομένα μιας κατάστασης. Η δύναμή σας εξαρτάται από την ηρεμίας σας.

Σίγουρα δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον εαυτό σας.  Κρατήστε, λοιπόν, τον νου σας ήρεμο και καθαρό γιατί η αναστάτωση, η ταραχή, η μνησικακία, το μίσος και ο θυμός ποτέ δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, όταν ρίχνετε περισσότερες τοξίνες και δημιουργείτε περισσότερες αναθυμιάσεις, μειώνετε την ενέργεια σας και επιβαρύνετε ακόμα και τον οργανισμό σας. Είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι το σώμα πάει πακέτο με την ψυχή. Δεν είναι τυχαίο που οι αρχαίοι έλεγαν ‘’νους υγιής εν σώματι υγιεί’’.

 

Επομένως αν σκέφτεστε όμορφα πράγματα, το πιο πιθανό είναι να αρχίσετε να πράττετε έτσι και συνήθως αντίστοιχα πράγματα και ερεθίσματα θα παίρνετε από την ζωή και τους ανθρώπους. Κάθε φορά που κάποιος σας λέει ότι πρόκειται να αποτύχετε, αυτό πρέπει να σας δώσει κίνητρο να ενισχύσετε την πίστη στον εαυτό σας και τους στόχους σας, όχι να σας αποθαρρύνει.  Με άλλα λόγια η επιτυχία σας εξαρτάται από εσάς και όχι από τους άλλους, για αυτό πάψτε να κατηγορείτε τους άλλους και αξιοποιήστε τα λάθη σας προς όφελός σας.

Σίγουρα θα υπάρξουν αποτυχίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι  η αποτυχία είστε εσείς. Έχετε μέσα σας την δημιουργική δύναμη να αντιμετωπίσετε την αποτυχία και να προχωρήσετε προς την επιτυχία. Δεν σας ελέγχουν οι άλλοι άνθρωποι. Δεν έχουν αυτή τη δύναμη εκτός αν τους την δώσετε.

Ένας τρόπος οικοδόμησης της αυτοπεποίθησης, είναι να φανταστείτε τον εαυτό σας ελεύθερο, ευτυχισμένο, πετυχημένο στους τομείς που θέλετε και θα δείτε πως τα πόδια σας θα αρχίσουν σιγά σιγά να πηγαίνουν μόνα τους προς αυτή τη κατεύθυνση. Οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε εικόνα, ο εγκέφαλός μας το εκλαμβάνει ως αλήθεια. Πιστέψτε σε αυτή την απέραντη δύναμη που υπάρχει μέσα σας και αλλάξτε τον εαυτό σας.

Άλλο ένα βήμα είναι η τακτική επικοινωνία με τον εαυτό σας. Να έχετε ένα ημερολόγιο όπου θα γράφετε καθημερινά πράγματα που σας προβληματίζουν.  Όταν γράφουμε αυτά που νιώθουμε, με κάποιον τρόπο, ξεφορτώνουμε τα προβλήματα, τους προβληματισμούς και τις σκέψεις.  Όταν τα γράφουμε, κατά κάποιον τρόπο αποστασιοποιούμαστε από αυτά και αναλύουμε και αξιολογούμε πιο ορθά απ’ ό,τι εάν αφήναμε ανεξέλεγκτο τον εσωτερικό μας μονόλογο. Επίσης μπορούμε να αναφέρουμε εάν μέσα στη μέρα κάναμε κάποια βήματα που είναι κοντά στους στόχους μας. Με αυτόν τον τρόπο ο νους ηρεμεί και χτίζεται η σιγουριά και η πίστη στον εαυτό μας και στους στόχους μας.

Συνειδητοποιήστε τώρα, αυτή τη στιγμή, ότι μπορείτε να καταφέρετε αυτά που θέλετε. Σας εύχομαι να είστε χαρούμενοι και υγιείς. Ραντεβού την άλλη εβδομάδα.

Ποιότητα Ζωής

Παπαδοπούλου Αντελίνα

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59