Επιστρέφει ακόμη πιο δυνατό το Release Athens το καλοκαίρι του 2022

Written by on 06/11/2021

image_print

Μετά από 2 συνεχόμενες αναβολές του φεστιβάλ ελέω πανδημίας (2020 & 2021), το Release Athens επανέρχεται ακόμη πιο δυνατό για το συναυλιακό καλοκαίρι του 2022, συνεχίζοντας το μεγάλο έργο που άφησαν το 2019. Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές του φεστιβάλ ανακοίνωσαν μέσω social media ότι το Release Athens 2022 θα είναι φεστιβάλ 12 ημερών, με 40 διεθνή ονόματα της μουσικής, και με συνολική διάρκεια 100 ωρών. Θυμίζουμε ότι το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Πλατεία Νερού.

Μέχρι στιγμής τα ονόματα που ανακοινώθηκαν για το Release Athens 2022 είναι τα εξής:

Οι πολύ αγαπητοί στο ελληνικό κοινό Nick Cave & The Bad Seeds θα τιμήσουν με τη παρουσία τους τη Τετάρτη 15 Ιουνίου στη Πλατεία Νερού, επιστρέφοντας ουσιαστικά στο τόπο του εγκλήματος μετά από 4 χρόνια (2018 με το Ejekt Festival), ερχόμενοι από την Αυστραλία. Μαζί τους την ίδια μέρα θα εμφανιστούν και οι Mogwai από τη Σκωτία.

Ο πολύ σπουδαίος μουσικός παραγωγός από την Αυστρία Parov Stelar θα κάνει την εμφάνισή του στη Πλατεία Νερού το Σάββατο 18 Ιουνίου, για να χαρίσει κι αυτός μια πολύ ωραία μουσική βραδιά. Μια μέρα πιο πριν, δηλαδή τη Παρασκευή 17 Ιουνίου, θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη και στο Fix Factory Of Sound Open Air.

9 χρόνια μετά από την τελευταία τους επίσκεψη, το βρετανικό synth-pop δίδυμο επανέρχεται στον ίδιο τόπο του εγκλήματος (2013 με το Ejekt Festival), για να χαρίσει κι αυτό με τη δική του σειρά μια σπουδαία μελωδική βραδιά με αγαπημένες επιτυχίες, και με τις πιο πρόσφατες δουλειές. Την Πέμπτη 30 Ιουνίου οι Pet Shop Boys θα εμφανιστούν στη Πλατεία Νερού.

Το 2018 επισκέφτηκαν τη χώρα μας, κι έδωσαν συναυλία στο TerraVibe Park για λογαριασμό του Rockwave Festival οι εκρηκτικοί heavy metallers από τη Μεγάλη Βρετανία. Οι πολύ αγαπητοί στο ελληνικό κοινό Judas Priest θα εμφανιστούν τη Παρασκευή 15 Ιουλίου στο Κλειστό Γήπεδο Τάε Κβο Ντο, με μια πολύ πιθανή μετάβαση της συναυλίας στη Πλατεία Νερού, μιας και είναι δίπλα.

Επιστρέφουν στη χώρα μας οι Αμερικανοί heavy metallers μετά από το 2011, όταν κι εμφανίστηκαν στο TerraVibe Park για το Sonisphere Festival. Οι Slipknot θα εμφανιστούν το Σάββατο 24 Ιουλίου στη Πλατεία Νερού, για να παρουσιάσουν πολλές από τις μεγάλες τους επιτυχίες, αλλά και την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά We Are Not Your Kind.

Επίσης στο Release Athens 2022 θα εμφανιστούν και οι Massive Attack, αλλά και οι Sabaton, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες. Περισσότερα ονόματα αναμένεται να γίνουν γνωστά στη συνέχεια από τους διοργανωτές, με νέες ανακοινώσεις.

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59Current show

Group Therapy

16:00 17:59