Επαγγελματίας φωτογράφος με κινητό

Written by on 30/10/2020

image_print

Ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να εκπλήσσει αγοραστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, είναι η φωτογραφική δυνατότητα των νέων κινητών. Γιατί όμως οι εταιρείες προσπαθούν τόσο πολύ για εξέλιξη αυτού του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού;

Οι νέοι φαίνεται πως εμφανίζουν όλο και περισσότερο πάθος για την φωτογραφία. Όχι μόνο για προσωπική χρήση στα social media αλλά και με μία πιο καλλιτεχνική οπτική σε συνδυασμό με κάποια εξόρμηση στη φύση. Ίσως όμως αυτό να μην οφείλεται σε κάποια άλλη αλλαγή παρά στο γεγονός πως πλέον είναι πολύ πιο εύκολη η απόκτηση μιας συσκευής η οποία προσφέρει την καταγραφή εικόνων υψηλής ευκρίνειας και ποιότητας. Οι φωτογραφικές μηχανές μοιάζουν πολλές φορές με ένα ακριβό όνειρο, όταν μία απλή, αλλά καλή φωτογραφική μηχανή μπορεί να κοστίζει περίπου 400 ευρώ. Πέρα από την τιμή η χρήση μίας μηχανής ως επαγγελματίας, δηλαδή με μία λίγο καλύτερη γνώση του τι ακριβώς καθορίζει η κάθε ρύθμιση, είναι κάτι το οποίο θέλει μία κάποια μικρή εκπαίδευση.

Με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα όμως, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι σε θέση να προσφέρουν στο κοινό τους το κινητό, που όπως και να έχει πλέον είναι ένα δεδομένο, σε συνδυασμό με μία πάρα πολύ καλή κάμερα. Με άλλα λόγια δεν είναι αναγκασμένοι να δώσουν λεφτά για δύο διαφορετικά gadgets, έχουν και τα δύο σε ένα. Πολλά από τα νέα smartphones έχουν κάμερες οι οποίες φτάνουν σε 50mp, και σε δυνατές ρυθμίσεις των shutter speed, του τεχνητού aperture, iso και άλλες ρυθμίσεις που πολλοί ίσως δεν καταλαβαίνουν. Εδώ ,για ακόμα μία φορά ,έρχεται η τεχνολογία και το εξελιγμένο λογισμικού του κινητού να βοηθήσει τον χρήστη. Με τη ρύθμιση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης του κινητού , μπορεί η φωτογραφική να αναγνωρίσει το αντικείμενο το οποίο επιθυμείς να αποθανατίσεις και να ετοιμάσει μόνο του τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Ως αποτέλεσμα ο χρήστης που δεν έχει καμία επαφή με την φωτογραφική κοινότητα μπορεί να έχει ένα αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει και τον ίδιο. Ενώ το να μάθεις να χρησιμοποιείς αυτά τα χαρακτηριστικά ίσως να είναι ένα βιντεάκι μακρυά.

Ίσως να μην έχουν φτάσει ακόμα στο επίπεδο της επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής, ωστόσο η αυτοκρατορία των smartphones ολοένα και εδραιώνεται και στην φωτογραφία και βιντεοσκόπηση. Σε συνεργασία με εταιρείες φακών, όπως η huawei με την leica. Μπορεί να έχουν βρει το τρόπο με τον οποίο παροτρύνουν τον καταναλωτή να δώσει παραπάνω λεφτά για το προϊόν τους αλλά και πάλη η δυνατότητα αυτή είναι κάτι που είμαστε τυχεροί να έχουμε.

Πηγή

Μπούτης Ηλίας

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59