Εντυπωσιακός υποβρύχιος δρόμος κάτω από τον Ατλαντικό

Written by on 16/12/2020

image_print

Ένας νέος υποβρύχιος δρόμος θα ανοίξει σύντομα για το κοινό, ο οποίος κατασκευάζεται ως μέρος του οδικού δικτύου των Νήσων Φερόε, κάτω από τον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό!

Κάτω από τον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό βρίσκεται μια σειρά υποθαλάσσιων σηράγγων, που συνδέουν τα απομονωμένα νησιά τα οποία αποτελούν το βόρειο αρχιπέλαγος των Νήσων Φερόε. Το τούνελ Eysturoy θα ανοίξει σύντομα για το κοινό αλλά ήδη έχει προκαλέσει εντύπωση!

Υποβρύχια κυκλοφορία 190 μ. κάτω από τη θάλασσα

Ένα εντυπωσιακό δίκτυο υποβρύχιας κυκλοφορίας 190 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, με φουτουριστικό φωτισμό και σχεδιασμό που παραπέμπει σε ταινίες επιστημονικής φανατασία σύντομα θα χρησιμοποιήσουν οι κάτοικοι στα Νησιά Φερόε.

Η σήραγγα, μήκους 11 χιλιομέτρων, θα διευκολύνει τους ντόπιους, συντομεύοντας τη διαδρομή των 64 λεπτών από το Tórshavn -την πρωτεύουσα των νησιών- στη νήσο Streymoy, σε μόλις 16 λεπτά.

Αλλά και για τους επισκέπτες ο υποβρύχιος αυτός δρόμος θα αποτελέσει σίγουρα μια πρόκλησηαλλά και έναν ακόμη λόγο για να βρεθούν σε αυτό το κομμάτι της Δανίας, ήδη γνωστό για τα όμορφα τοπία και την άγρια ​​φύση.

Ο Teitur Samuelsen, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής των σηράγγων, δήλωσε στο CNN Travel ότι ο δρόμος αυτός είναι ο μοναδικός κάτω από τον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, ενώ ανακοίνωσε πως θα δοθεί στην κυκλοφορία στις 19 Δεκεμβρίου 2020.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Group Therapy

16:00 17:59

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Group Therapy

16:00 17:59