Ελάφια ατενίζουν την νυχτερινή Αθήνα

Written by on 25/12/2021

image_print

Μια υπέροχη φωτογραφία κάνει τον γύρο του ελληνικού Διαδικτύου και απεικονίζει την αρμονία της φύσης με την αστική ζωή της πόλης.

Η σελίδα «Meteology», που ενημερώνει για τον καιρό, μοιράστηκε μια απίθανη φωτογραφία από τη χιονισμένη Πάρνηθα όπου έχουν βγει τα ελάφια στον δρόμο.

Στη φωτογραφία όπου απεικονίζεται η νυχτερινή Αθήνα βλέπουμε μερικά ελάφια να ατενίζουν τον απέραντο Αττικό ορίζοντα.

«Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου: Ένα ελάφι, κοιτάζει την φωτισμένη νυχτερινή Αθήνα, από την χιονισμένη Πάρνηθα, το βράδυ της Κυριακής. Η άγρια φύση και η σύγχρονη μεγαλούπολη, σε μία σπάνια συνάντηση. Φωτογραφία μέλους της ομάδας μας στο Facebook», γράφει χαρακτηριστικά στη λεζάντα της μοναδικής φωτογραφίας.

Η ξεχωριστή φωτογραφία με τα πανέμορφα ελάφια έγινε viral με χιλιάδες likes, σχόλια και αναδημοσιεύσεις.

Η Πάρνηθα ντύθηκε στα λευκά το Σαββατοκύριακο και τα ελάφια βγήκαν για βόλτα χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους περαστικούς.

Το κόκκινο ελάφι ή έλαφος ο ευγενής (Cervus elaphus) είναι ο «βασιλιάς» του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας και το μεγαλύτερο φυτοφάγο ζώο της Ελλάδας και τον χειμώνα κατεβαίνει σε περιοχές με μικρότερο υψόμετρο προς αναζήτηση τροφής.

Σε όλους τους χώρους αναψυχής στην Πάρνηθα υπάρχουν ταμπέλες που προειδοποιούν ότι απαγορεύεται οι επισκέπτες να ταΐζουν τα ζώα.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Variety Vibes

18:00 19:59Current show

Variety Vibes

18:00 19:59