Εισόδημα μέσα από τις φωτογραφίες σου

Written by on 29/01/2023

image_print

Πως μπορείς να έχεις το δικό online εισόδημα, εύκολα και απλά, με τις φωτογραφίες που έχεις τραβήξει από το κινητό σου?

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Ένας από αυτούς είναι και το Pexels.

To Pexels είναι μια online πλατφόρμα, η οποία σου παρέχει δωρεάν πληθώρα φωτογραφιών και βίντεο σχετικές με την εκάστοτε αναζήτησή σου.

Το υλικό το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από διάφορους δημιουργούς, παρέχεται χωρίς δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στον οποιονδήποτε και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό στην νέα εποχή του GDPR.

Διότι πλέον με τα νέα δεδομένα του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ, κανείς δεν μπορεί πλέον να «κατεβάσει» έτσι απλά μια φωτογραφία από τη google και να τη χρησιμοποιήσει.

Το Pexels όμως έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα. Προσωπικά χρησιμοποιώ την εν λόγω πλατφόρμα πολλάκις, ώστε να εμπλουτίσω τα διάφορα άρθρα μου, με φωτογραφίες και βίντεο. Είμαι βέβαιος πως πολλοί αρθρογράφοι και bloggers κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Πως όμως θα ήταν εφικτό κάποιος να έχει και εισόδημα μέσω του Pexels? Εύκολα και απλά.

Για να το καταφέρει κάποιος αυτό, θα πρέπει να έχει το ρόλο δημιουργού στην πλατφόρμα. Να αναρτά δηλαδή τις δικές του προσωπικές φωτογραφίες ή βίντεο, με σκοπό να αποκτήσει κοινό το οποίο θα ενδιαφερθεί να τις κατεβάσει.

Ο χρήστης της ιστοσελίδας όπως αναφέραμε και προηγουμένως, μπορεί να αποκτήσει εντελώς δωρεάν οποιαδήποτε φωτογραφία. Ωστόσο αν είσαι πραγματικά καλός και αρέσει το έργο που παράγεις, υπάρχει πάντα η δυνατότητα του να λάβεις δωρεές από ανθρώπους που χρησιμοποιούν το δικό σου υλικό.

Σαφέστατα και δε θα μπορείς να έχεις ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες για μεγάλες οικονομικές απολαβές από την αρχή. ‘Ετσι και εδώ, όπως και σε οτιδήποτε κάνει κάποιος, όσο πιο επαγγελματίας είναι σε αυτό που κάνει, τόσο περισσότερο αυξάνει και τις πιθανότητες να πετύχει εν τέλει σε αυτό.

Σίγουρα δεν εννοώ το να είναι κάποιος επαγγελματίας φωτογράφος, η βιντεολήπτης. Αλλά αναμφίβολα θα βοηθούσε πολύ το έργο του

  • Μια καλή κάμερα
  • Γνώσεις πάνω στην επεξεργασία εικόνων και βίντεο που μπορεί να αποκτήσει και μέσω του youtube ή διάφορων εφαρμογών.
  • Το να χτίσει ένα καλό portfolio, όπου κάθε πιθανός χρήστης της πλατφόρμας που συνδέεται μαζί του, να εκτιμήσει ακόμα περισσότερο τη δουλειά του.
  • Το να ξέρει τα trends και το τι πουλάει την εκάστοτε χρονική περίοδο.

Μπορεί αυτός ο τρόπος εισοδήματος να φαντάζει δύσκολος με την πρώτη ματιά για πολλούς. Αν αναλογιστείς όμως πως στο υλικό σου θα έχει πρόσβαση ολόκληρος ο πλανήτης, καταλαβαίνεις πως η σωστή δουλειά, η οποία παρέχεται δωρεάν και απλόχερα, θα εκτιμηθεί από πολλούς.

Σε κάθε περίπτωση και εφόσον θα αρχίσεις να έχεις έσοδα, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς το λογιστή σου, σχετικά με τη φορολογία της εν λόγω δραστηριότητας.
image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current showCurrent show